Sport

2016.08.17. 20:40

Elkezdték vágni a centit az Eb-re - A hétfőn kezdődő székesfehérvári Európa-bajnokságon elvárás a jó szereplés

Dunaújváros - Reveland Zoltán a magyar mini futballválogatott szövetségi kapitánya számolt be az augusztus 21-én induló, Székesfehérváron megrendezendő Eb előtt csapata felkészüléséről, az elvárásokról.

Káldor András

A szakmában sokan ismerik a jelenleg a Dunaferr-DUE-Renalpin futsal csapatában védő kapitányt, aki húsz esztendeje állandó résztvevője a kispályás, 5+1-es bajnokságoknak, futsalban pedig 27 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

- Az elmúlt év végén, mondhatni a Mikulás ajándéka volt, hogy kinevezték a hazai rendezésű Eb-re készülő válogatott élére. Meglepte a felkérés?

- Igen, mert az elején csak puhatolózó tárgyalásokat folytattam a vezetőkkel, de nagyon nagy örömmel vállaltam el. A sikeres Eb-részvétel után a szövetség igyekezett a munkáját még szervezettebbé tenni, ennek az egyik állomása volt a szövetségi kapitányi feladatok újragondolása. Kellett egy felkészülési tervet készítenem, nagy büszkeség, számomra, hogy én lettem a befutó.

- Sokat számíthatott, hogy hosszú évek óta a kispálya tölti be az életét.

Reveland Zoltán minifoci-válogatottunk szövetségi kapitánya bizakodóan tekint az Eb elé Fotó: Molnár Artúr

- Feltétlenül közrejátszhatott a döntésben, mert csapataimmal két évtizede játszom a bajnokságokban, és járom az országban a tornákat.

- Milyen kritériumok szerint alakította ki azt a stábot, amellyel dolgoznak a leendő Eb sikerért? A tavalyi kontinenstornán berobbant a válogatott, most magasabbra került a léc!

- Az előző Eb-n jól szerepelt a gárda, de nagy felelősség, hogy idén mi rendezzük a tornát, eredményesnek kell lennünk, és ehhez mérten kellett összeállítani a stábot is. Ez nem volt nehéz, az első gondolatom volt, hogy Domján Norbertet kérem fel, hogy segítsen, aki remek szakember, nagy rutinnal rendelkezik, a kisujjában van a szakma. Már az elején tisztázta a vezetőség, hogy a minimális elvárás a csapattól a legjobb négy közé jutás.

- Bő fél évük volt, hogy felkészítsék a gárdát.

- A tavalyi csapatból heten-nyolcan most is tagjai a bő keretnek. Rajtuk kívül próbáltunk olyan új arcokat megtalálni, akikről úgy gondoltuk, hogy komoly erősítést jelenthetnek. Kellett a vérfrissítés, mindig szükség van újakra, nagyon reméljük, hogy az Eb után kiderül, hogy jól választottunk.

- Hány fős kerettel indultak a felkészülés első edzésén?

- Viszonylag bő, 25-30 fővel kezdtünk, amely folyamatosan szűkült. Most ott tartunk, hogy jelenleg 17-en vannak, és a héten megrendezett háromnapos, csákvári összetartás után dől el, hogy ki lesz az a két játékos, akiktől sajnos búcsúznunk kell. Az Eb-re ugyanis 15 fős kerettel lehet nevezni.

- Szlovénia, Törökország, Szerbia lesznek a csoportellenfeleink. Mit lehet róluk tudni?

- Szlovéniával játszottunk már többször, de nem tudni, hogy milyen csapattal érkeznek. A másik két együttesről jóformán semmilyen információnk nincs, de a csoport első fordulójában éppen egymás ellen kezdenek, így fel lehet őket térképezni.

- Kik azok, akik a megyénket képviselik az Eb-n?

- Dunaújvárosból a kispályán szereplő Sikur Lajos, Nagy Attila, Jenei Ottó, Béres Ferenc, valamint a Dunaferr-DUE-Renalpin FC futsal együtteséből Fekete Róbert és Varga Csaba. Székesfehérvárról pedig Spandler Mátyás, Horváth Zsolt és Somogyi Szabolcs,

A lehető legjobbat akarják kihozni

A dunaújvárosi Jenei Ottó ugyan nem volt még tagja a válogatott keretnek tavaly, de tapasztalt kispályás játékosként helyet követelt a mostanra már tizenöt főre szűkített keretben.

- Társaim nevében is mondhatom, hogy nagyon nagy megtiszteltetés a magyar színeket képviselni az Európa-bajnokságon. Sokan ránk rakják a terhet, de mi ezt úgy éljük meg, hogy szeretnénk a pályán belül érezni a hangulatot. Nem nyom bennünket a tét, a lehető legjobbat fogjuk kihozni magunkból - emelte ki a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!