Sport

2016.08.08. 20:35

Becze is Acélbika lett - A Fehérvárról érkező csatár komoly erősítést jelent

Dunaújváros - Az Acélbikák jégkorong csapatát erősíti a 2016/17-es szezonban Becze Tihamér, aki Fehérvár AV19 együttesének szerelését cseréli a DAB mezére.

Újabb kiváló hokissal erősítette meg keretét a dunaújvárosi együttes, amely egy szezonra szóló szerződést kötött Becze Tihamérral - számolt be minderről a klub honlapja. A Gyergyószárhegyen született 25 éves balszélső számára nem lesz ismeretlen a város, hiszen amellett, hogy ellenfélként többször is jégre korcsolyázott a helyi jégcsarnokban, a 2006/2007-es szezonban a Dunaújvárosi AC U18-as csapatában játszott, majd a Budapest Stars és a svéd Mörrums érintésével Csíkszeredába szerződött, melyet 2010 és 2014 között erősített.

A remek fizikai adottságokkal rendelkező csatár ezt követően Miskolcra szerződött, ahol 42 mérkőzésen 59 ponttal segítette a MOL Liga és bajnokság megnyeréséhez a Jegesmedvék együttesét. Remek teljesítményének köszönhetően a 2015/2016-os szezont már a Fehérvár AV19 együttesében kezdte, ahol a MOL Ligában 28 meccsen 30 pontot, míg az EBEL-ben kilenc mérkőzésen egy pontot szerzett.

A kiváló adottságokkal rendelkező, erdélyi születésű játékos célja az is, hogy magyar válogatott lehessen. Ehhez még két évet itt kell jégkorongoznia, ezért sem akarta elhagyni az országot Fotó: Molnár Artúr

Ahogy a csapat többi új igazolása, úgy Becze Tihamér is egy szezonra szóló szerződést írt alá a vezetéssel, amely eredményes, jó játékra számít tőle.

A 25 éves szélső hétfőn már be is kapcsolódott a közös munkába, s a csapat taktikai értekezlete előtt elárulta azt is, hogy miért szerződött Dunaújvárosba.

- Elsősorban azért választottam az Acélbikák csapatát, mert az edző nagyon akarta, hogy itt játsszam, nagyon jó szerepet szán nekem az együttesben, meghatározó játékosként számít rám, szóval ez volt az elsőszámú indok. Emellett az sem elhanyagolható, hogy szerettem volna Magyarországon játszani, mert két évet itt kell még töltenem ahhoz, hogy magyar válogatott lehessek, s mindent egybevéve az volt a lehető legjobb döntés, hogy Dunaújvárosba szerződjek. Nagy várakozással tekintek a szezon elé, de az egyéni statisztikával nem foglalkozom, azért játszunk mindannyian, hogy sikerre vigyük a csapatot, s a bajnokság élmezőnyében legyünk. Ez nem lesz persze egyszerű, ráadásul még nem láttam a jégen, hogy mire lehetünk képesek, de a nevek alapján egy erősnek ígérkező együttes áll össze idén Dunaújvárosban, s ha ezt a jégen is bizonyítani tudjuk, úgy képesek lehetünk erre - fogalmazott Becze Tihamér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!