Sport

2016.06.24. 15:30

Mindenki úgy gondolja, le a kalappal a válogatott előtt!

Dunaújváros - A magyar labdarúgó-válogatott eddig a vártnál sokkal jobban teljesített az Európa-bajnokságon. Ezt az állítást sokan alátámasztják Dunaújváros sportemberei közül.

Agárdy Csaba

Kercsó Árpád, a dunaújvárosi jégkorong ikonja, jelenleg Székesfehérváron edzősködik.

- Amit a válogatott eddig tett, az maga a csoda. Nagyon sokat számít, ha egy edzőre hallgatnak a játékosok, itt most szerintem ez történik. Szerintem még két meccset is nyerhetünk. Nagyon tetszik Nagy Ádám játékintelligenciája. Újra jó a magyar futballnak szurkolni. Én Erdélyben nőttem fel, tudom, milyen érzés egy jó magyar csapatnak drukkolni.

Mihok Attila, a DUE első osztályú női vízilabdacsapatának a vezetőedzője. - Kellemes meglepetés számomra a válogatott teljesítménye. A norvégok elleni pótselejtező után is már látható volt, hogy valami megváltozott. Olyan szakember került a válogatott élére, aki látja a dolgokat, és jó döntéseket hoz. A legszembetűnőbb számomra az, hogy fizikálisan rengeteg fejlődött a csapat.

Vladimír Babic, a Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlás vezetőedzője: - Nem gondoltam volna, hogy továbbjutunk, még az osztrákok elleni győzelem után sem. Tizenhárom éve élek Magyarországon, de még sohasem láttam, hogy a magyar csapat egymás után három mérkőzésen jól játsszon. Úgy gondolom, ha a belgákat megveri a válogatott, akkor nem az lesz az utolsó győzelme.

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke: - Amikor kijutottunk az Európa-bajnokságra, úgy éreztem, hogy valami megváltozott a válogatott körül. Amit viszont nem értek, hogy a csapat hetven százaléka az, akikkel évekkel ezelőtt betliztünk. Ezek szerint ennyit számít Dárdai Pál és Bernd Storck munkája? Az elmúlt évekhez viszonyítva azt tartom a legnagyobb változásnak, hogy a válogatottban most van csapatszellem. De az is feltűnő, hogy a gárdának van kondíciója, végig bírják a meccseket, tudják tartani a labdát. Számomra nagy pozitívum, amit eddig láttam.

Budavári Árpád, a Dunaferr-DF-Renalpin futsal csapatának stratégiai vezetője: - Két meccset volt szerencsém a helyszínen látni, nagyon jó érzés volt, hogy remek a csapatunk. Ami nekem nagyon feltűnt, megtanultuk megbecsülni magunkat, nagyot változtunk felfogásban. Elfelejtettük a kishitűségünket. A legnagyobbak közé szerintem nem tudunk bekerülni, de talán most elindul egy olyan folyamat, hogy ott leszünk a világeseményeken. Az is nagyon fontos, hogy az egész ország drukkol a válogatottunknak, és a gyerekek most már nem Ronaldók akarnak lenni, hanem Király Gáborok, Gera Zoltánok, vagy éppen Nagy Ádámok.. A belgák ellen sem tartom esélytelennek a csapatunkat, nem hiszem, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot, de egy fordulót még tudunk menni. Azt hiszem, nekünk nincs félni valónk, a belgáknak sokkal több a veszteni valójuk.

A fent elhangzottakhoz nincs mit hozzátenni. Hajrá magyarok, sok szép napot mindannyiunknak az Európa-bajnokságon.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!