Sport

2015.11.16. 21:06

A sokszoros bajnok Győr csapatához utazik a Kohász

Dunaújváros - A hétvégi EHF Kupa mérkőzés után szerdán Győrben a sokszoros bajnok Audi ETO csapatához utazik a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Az ETO legutóbb egy rendkívül izgalmas meccsen az utolsó percben 28-27-re verte meg BL-mérkőzésen a Vardar Szkopje együttesét. A szünetben még a vendégek vezettek 17-14-re. Igazi lelkes csapatmunka végeredménye a győriek győzelme. Löke, Görbicz, Tomori ezúttal is vezérei voltak csapatuknak. Nem vitás szerdán igen nehéz hatvan perc vár a Kohászra Győrben.

Zdravko Zovko nyilatkozatát azzal kezdte, hogy az olaszok elleni mérsékelt teljesítményt már megbeszélte a csapatával.

- Én nem vagyok olyan edző, aki eltűri, hogy a játékosai pihenjenek a játék közben. Végig száz százalékot kell teljesíteni. A Győr elleni mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek, de ez mellékes. Bátran, önbizalommal kell kézilabdáznunk. Akarni, küzdeni kell, és a saját játékunkat fogjuk játszani.

A fiatal olasz tinilányok igyekeztek leszerelni Szalai Babettet Fotó: Zsedrovits Enikő

A mester nem ijedős fajta. Elvárja tehát, hogy szerdán is a maximumot nyújtsák a pályán játékosai. Segítője, György László hasonló filozófiát vall a kézilabdáról.

- Nagyon nehéz találkozó lesz, de becsülettel felkészülünk Európa egyik legjobb csapata ellen. Három fontos pontot kell többek között betartanunk. Az első a védekezésünk hatékonysága, különösen Tomori semlegesítése, másodszor a védőmunkában a beálló poszton játszó Löke megfékezése, harmadszor pedig fontos, hogy a támadójátékunkban ne legyen sok hiba, mert ha lesz, azt a gyors lerohanásokkal büntetni fogja a győri kézilabdacsapat.

Egyszóval: a dunaújvárosi taktika, a játék megtervezett. Most már csak azon múlik a becsületes helytállás Győrben, hogy az egyének mennyit tesznek hozzá a szervezett csapatjátékhoz saját képességeikből.

Amíg a csapat szorgalmasan dolgozik, s Győr után szombaton Olaszországban, Conversanoban küzd meg az Indeco csapattal a visszavágón, addig tudomásul kellett a Kohász vezetőségének venni a szerb ellenőr szombaton kifejtett véleményét. Helyzet van! Ennek az a lényege, hogy a Dunaújváros Sportcsarnok nem felel meg az elvárásoknak, és nem játszható benne nemzetközi kupamérkőzés. A VIP ülősor közel van a játéktérhez, az oldaltávolságok, a kapuk mögötti terület nem elegendő. Ezen kívül elfogadhatatlan az öltözők állapota a kevés zuhanyozóval. Sőt a mérkőzés ellenőre komolyan kritizálta a mellékhelyiségek állapotát. Ez sajnos azt jelenti, hogy ha a Dunaújvárosi Kohász tovább jut az EHF Kupában, a hazai mérkőzését nem rendezheti Dunaújvárosban, albérletben kell kézilabdáznia. Ugyancsak másutt kell játszania a Siófoknak (Zalaegerszegen) és a Fradinak is (Dabason).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!