Sport

2014.05.21. 18:15

Nagy Sportágválasztó Dunaújvárosban is

Dunaújváros - A nagy sportágválasztót ötödször rendezik meg Dunaújvárosban. Az időpont május 23-24., péntek és szombat.

Agárdy Csaba

Az esemény pontos elnevezése: V. Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztó A Sport Napjai III. Dunaújvárosi Hangszerválasztó. A sportágválasztó helyszíne a Fabó Éva Sportuszoda és a Vasvári Pál Általános Iskola.

A pénteki nap az előre bejelentkezett óvodás és iskolás csoportoknak van fenntartva, de 14 órától mindenki számára nyitottak a kapuk. A szombat pedig teljes egészében a családoké, a nagyközönségé. Az események egyébként mindkét napon 9 és 17 óra között látogathatóak.

A szervező, a Euroshow Kft. több mint negyven sportágat kíván bemutatni a gyerekeknek és a szülőknek. Az érdeklődők így többek között megismerkedhetnek a jégkoronggal, a sárkányhajózással, a vitorlázórepüléssel, a kajak-kenuval, a tornával, különböző önvédelmi sportágakkal, a vízilabdával, a labdarúgással, a kézilabdával, a floorballal, az asztalitenisszel, az íjászattal, a birkózással, az úszással és az amerikaifutballal is.

Pető Zsolt, az Euroshow ügyvezető igazgatója elmondta, hogy évről évre népszerűbb A Nagy Sportágválasztó.

- Tavaly már közel kétezer látogatónk volt, az idén szerintem átlépjük a kétezret. Egyre több sportág mutatja meg magát az eseményen. Arról nincs statisztikánk, hogy a rendezvény hatására mennyien kezdtek el sportolni, de mindig sok gyerek próbálja ki a különböző sportágakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!