Sport

2014.03.12. 17:40

Két magyar világbajnokot ünnepeltek Monacóban

Dunaújváros - A magyar motorcsónak-sportot és világbajnokainkat is méltatta a nemzetközi szövetség.

Jankó Árpád

A Nemzetközi Motorcsónak Szövetség rendezte meg a napokban a sportág 2013. évi világbajnokainak gálaünnepségét Monacóban Monte Carlóban.

Természetesen ezen részt vettek a nemzeti szövetségek vezetői és a motorcsónak-sport kiváló versenyzői, szponzorok, szerelők, a csapatok mellett dolgozó fontos személyiségek. Az UIM a szakágban tavaly harmincnégy, jet ski műfajban öt világbajnoki címet adományozott a győzteseknek, endurance, pleasure navigation, offshorre, ifjúsági és gyorsasági ágakban. Ez utóbbi gyorsasági kategóriákban kiosztott tíz világbajnoki címből kettőt nyertek el magyar pilóták az elmúlt szezonban.

A dunaújvárosi Tábori Áron Formula 4S, a bajai Hencz Róbert pedig a Formula 500 kategóriában lett első a világbajnoki sorozatban. A nemzetközi szövetség kiemelte a magyarországi kiváló szakmai munkát.

A dunaújvárosi világbajnok, Tábori Áron (balról) és a szintén világbajnok, bajai Hencz Róbert Monacóban az eredményeikért kapott trófeákkal ritka kitüntetés

Az évet értékelő összejövetelen véglegessé vált, hogy május 17-18-án Dunaújváros rendezi a Formula-2 versenysorozat szezonnyitó viadalát, július 5-6-án pedig Baja ad otthont a siklóhajók Eb és vb-futamainak.

Tábori Áron, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője, a Kodolányi főiskola hallgatója 2001-től a JT 250-ben hétszer volt magyar bajnok, Európa-bajnoki 2-3.-4. helyezett. Magyar bajnokságot nyert S 550-ben, és 2008-ban Endurance Pneumatics Class 1-es kategóriában lett Európa-bajnok és világbajnok. Ez utóbbi eredményt 2009-ben megismételte, és a kontinensbajnokságban második lett. Egy év múlva is legjobb volt a világon S 550-ben, harmadik helyet szerzett Enduranc számban a kontinensen, és Európában még szerzett harmadik helyet S 550-ben. 2011-ben már Formula 4S számban versenyzett: világbajnoki nyolcadik hellyel kezdett, 2012-ben világbajnoki 4. helyet szerzett, és a tavalyi vb- aranyéremmel tette fel a koronát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!