Sport

2013.06.24. 17:39

Hat nap játék, remek hangulat a kézilabda akadémián

Dunaújváros - Hétfőn harminckét kislány jelent meg a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémián. Megkezdődött az egyhetes kézilabdás nyári tábor.

Jankó Árpád

Jöttek a kézilabdát szerető lányok az ország több pontjáról, Szegedről, Szekszárdról és máshonnan. Mindegyikük vágya, hogy egyszer Radulovicsok, Ferlingek legyenek a sportágban. Az egy hét alatt természetesen nemcsak edzések, gyakorlások lesznek, hanem a kellemes nyaralás elemei is megtalálhatóak a programban: kirándulás, tábortűz, strandolás, sárkányhajózás is szerepel a tervben.

A szekszárdi Kapás Tekla irányító (sárgában) ügyesen játszott (Fotó: Vohlmann György)

Természetesen a tehetségek kiválasztása, majd beiskolázása a legfontosabb szakmai cél. Erről Rapatyi Tamás, az egyik felkészítő edző így nyilatkozott:
-  Az a célunk, hogy bemutassuk az akadémiát, az itt folyó munkát S az, aki megfelel, remélhetően az egyesületünket választja. Nagy a konkurencia, hiszen a Fradi, a Győr is indított tehetségkutató tábort, a Mocsai-féle iskola is működik. Ez a tábor számunkra is kísérlet. Majd kiderül, mennyire lesz hasznos.

S hogy a gyerekek milyen hamar, egy nap alatt összebarátkoznak, arról a szekszárdi kislány, a tizennégy éves Kapás Tekla nyilatkozott. 
- Nagyon vártam már a tábort, és máris remek a hangulat. Anyu olvasta a hirdetést az interneten, és a tudtom nélkül jelentkezett ide a nevemben. Nyolc éve kézilabdázom, Szekszárdon. A megszűnt UKSE után a Fekete Gólyák csapatában vagyok irányító. Ha megfelelek, szívesen jövök Dunaújvárosba tanulni és játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!