Sport

2013.05.09. 14:20

Egymás ellen az élen álló négy együttes

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton a Bölcskei SE gárdáját fogadja. A Dráva csoport huszonharmadik fordulójának összecsapása 16.30 órakor kezdődik.

Gallai Péter

A vendégek az eddigi huszonegy mérkőzésükön harminchét pontot szereztek. Ezzel jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a dobogó harmadik fokán azonos pontszámmal álló PMFC-Matias második csapata.

Tehát nem lesz egyszerű feladat az NB III-as tagságának megtartásáért küzdő bölcskei együttes legyőzése. Az ősszel úgy játszott 2-2-es döntetlent egymással a két csapat, hogy a játékvezető Salamont már a harmadik percben kiállította. A dunaújvárosiak első gólját Böőr lőtte, az egy pontot érő találatot pedig Godslove a mérkőzés utolsó percében szerezte.

A Bölcske az elmúlt fordulóban hazai pályán 4-2-re verte a Nagybajomi AC együttesét. A gólokat Szili István, valamint három egykori dunaújvárosi labdarúgó, Rompos József, Tóth János és Nagy Dániel szerezte. Utóbbi labdarúgó azonban ezen a mérkőzésen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így biztosan nem léphet pályára a szombati meccsen.

Az újvárosiak csapatkapitánya, Böőr Zoltán nem lépett pályára a szerdai kupamérkőzésen, de szombaton számítanak a játékára (Fotó: Lázár Zsolt)

A szerdai könnyed Magyar Kupa győzelmet követően, ahol több fiatal játékos is szerepet kapott csütörtöktől már a bölcskeiek elleni találkozóra készülnek a dunaújvárosiak. Az éllovas UFC Szekszárd elmúlt fordulóbeli döntetlenjét követően csupán egy pont a hátránya a második helyen álló újvárosiaknak. A mostani fordulóban a tabella első négy helyén álló csapatok egymással mérkőznek, így jelentős változás is elképzelhető a bajnoki sorrendben. Természetesen a további számolgatáshoz a dunaújvárosaik számára elengedhetetlen a győzelem megszerzése.

A huszonharmadik forduló további szombati mérkőzései: Bonyhád VLC _ Dombóvári FC, Komlói Bányász _ Balatonlelle SE, UFC Szekszárd _ PMFC-Matias II. Vasárnapra a következő találkozók maradnak: Nagybajomi AC _ Híd SC, Szentlőrinci SE _ Tolnai VFC, BFC Siófok II _ Nagyatádi FC.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!