Sport

2013.02.10. 17:54

Tornagyőzelem hiba nélkül

Címkék#jégkorong

Tychy - Százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a lengyelországi EIHC-tornát a magyar jégkorong-válogatott. Szombaton a házigazdákat verte Tychyben 2-1-re.

Agárdy Csaba

Lengyelország - Magyarország 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Tychy, 300 néző. Vezette: Haszonits, Botor, Przyborowski, Mlynarski (mindhárom lengyel).Lengyelország: Odrobny  Dronia (1), Dutka, Malasinski, Zapala (1), Kolusz 1, Bryk, Noworyta, L. Laszkiewicz, Slabon, Baginski, Kotlorz, Rompkowski, Urbanowicz, Pasiut, Lopuski, Wajda, Gabrys, Gruszka, Witecki, Chmielewski. Szövetségi kapitány: Igor Zaharkin.

Magyarország: Rajna  Hegyi Á., Szélig, Sofron (1), Hári, Ladányi 1, Kiss Dániel, Gőz (1), Bartalis, Sikorcin 1, Benk, Szirányi B., Láda B., Magosi, Vas J., Somogyi, Orbán, Tokaji (1), Hajós, Galanisz, Szappanos. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz. Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Lopuski, Gruszka), ill. 14 perc + 10 perc fegyelmi (Ladányi, Magosi). (A másik mérkőzésen: Dél-Korea  Románia 4-3.)

A torna utolsó napján a Sapa Fehérvár játékosai közül Bálizs Bence, Kovács Csaba és Vas Márton hazautazott, hogy rápihenjenek a Volán szerdai EBEL-mérkőzésére, ami a fehérváriak számára nagyon fontos. Chernomaz nemcsak ezért, hanem azért is átalakította némileg csapatát, hogy még jobban megismerje a játékosokat, a különböző összeállításokban, a különböző szituációkban.Küzdelmes, hajtós meccsen a mieink két emberelőnyből szerzett góllal nyertek, így az első helyen végeztek a csoportban. Lengyelországban játszott először a válogatottban Kiss Dániel, a Dab.Docler hátvédje. Vele a csapat tegnapi hazaérkezése után beszélgettünk. - Tavaly Csíkszeredában az EIHC-tornán már háromszor szerepeltem a nemzeti csapatban, de az csak a B-válogatott volt. Vagyis igazából most mutatkoztam be a legjobbak között. Úgy érzem, jól ment a játék, erről erősített meg a kapitány is, amikor a repülőtérre tartó buszunkon elmondta, elégedett volt velem, sőt, meglepődött azon, hogy ilyen jól teljesítettem. Chernomaz kemény, nagyon szimpatikus ember. Profi, nagyon együtt él a játékkal, arra is volt példa, hogy a dél-koreaiak ellen 5-1-es vezetésünknél időt kért, mert valami nem tetszett a játékunkban. Rick Chernomaz a torna  után kijelentette, szeretne az április vb-ig többször is összetartást tartani a válogatott játékosoknak, de sok múlik azon, hogy miként alakul a bajnokságok rájátszása csapatok számára, ki, mikor játszik.A lengyelországi torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Lengyelország 6 pont, 3. Dél-Korea 2 pont, 4. Románia 1 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!