Sport

2013.02.18. 12:25

Az Év sportolói 2012-ben

Rekordszámú, összesen 33 308 szavat érkezett az olvasóinktól Aranyalma Díjasok jelöltjeire.

Matók János

A Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap olvasóinak a szavazati után eldőlt, hogy ki veheti majd át a hagyományos Aranyalma Díjat, amely 2012. legjobb Fejér megyei sportolóinak, illetve csapatának jár.

A beérkezett, rekordszámú szavazás (összesen 33 308) végeredménye:

A csapatoknál:
1. Videoton FC (labdarúgás) 4734
2. Sapa Fehérvár AV19 (jégkorong) 3786
3. Alba Fehérvár (kosárlabda) 2829.

A Videotont szavazták meg a legjobb csapatnak a megyében



A felnőtt sportolóknál:
1. Matók Ádám autóversenyző (Tobak Team Hungary) 6784
2. Triscsuk Krisztina kézilabdázó (Fehérvár KC) 2999 
3. Sofron István jégkorongozó (Sapa Fehérvár AV19) 1739

 

Matók Ádám a kedvenc egyéni sportoló (Fotó: Soós Attila)



Az utánpótláskorú sportolóknál:
1. Kovács István labdarúgó (Videoton FC) 3886 
2. Sebestyén Dalma úszó (Hullám 91 ÚVE) 3298
3. Strobl Krisztián öttusázó (Alba Öttusa SE) 3253

 

Kovács István választották a legjobb utánpótláskorú sportolónak

Tóth Balázs, a Videoton FC csapatkapitánya: "Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hiszen Fejér megyében kiváló képességű csapatok vannak. Talán nem érdemtelenül végeztünk az élen, hiszen a Debrecen ellenében a Szuperkupát, a Kecskemét ellen a Ligakupát nyertük meg, a bajnokságban a második helyen végeztünk, s nagyszerűen meneteltünk az Európa Ligában. Nagyon köszönjük a szavazatokat, s a társaim nevében is megígérhetem, hogy az idén is mindent megteszünk a sikerek érdekében. Nagyon jó közösséget alkotunk, kiváló az öltözői hangulat, megértjük egymást, a folyamatos győzni akarás, az egymásért való küzdés a legfőbb jellemzőnk, mindezek az okai annak, hogy ilyen jó a csapatunk. Az edzői stáb, a vezetők, a klub összes alkalmazottja mindent megtesz a kiváló körülményekért, s azért, hogy csak a futballal, a jó teljesítménnyel foglalkozzunk. Nagyon büszke vagyok, nagy öröm ezekkel a srácokkal együtt dolgozni,. a Vidi csapatkapitányának lenni."

Matók Ádám magyar bajnok ralis autóversenyző, a Tobak Team Hungary pilótája: "Elsősorban mindenkinek szeretném megköszönni azt, hogy részt vett a szavazáson. Köszönöm szépen azt is, hogy teljesítményemmel rászolgáltam a bizalmukra, amelynek nagyon örülök, de ez az ő érdemük. Nem utolsósorban köszönöm az autósport társadalomnak, a rali hűséges szurkolóinak, hogy rám szavaztak, kitüntettek a figyelmükkel. Mert nagyon jól esik, hogy egy technikai sport képviselője is megnyerhet egy ilyen versenyt, mint az Év sportolója, az Aranyalma Díj szavazás. Nagyon remélem, hogy az autósport népszerűsége töretlenül tovább növekszik, amelyben szeretnék folyamatosan aktív szerepet vállalni. Ahogy eddig, úgy ezután is teszem a dolgomat, s amennyiben ez sokakat megérint, remélem, hogy a későbbiekben is figyelemmel, és elismeréssel kísérik majd a sportolói pályafutásomat."

Kovács István, a Videoton FC utánpótlás-válogatott futballistája: "Nagyon örülök és köszönöm szépen a csapat nevében is, hiszen a futball csapatsport, így az elismerés a társaimnak is kijár. Még 2011-ben, Vas megyében az év felfedezettje voltam, az volt az eddigi legnagyobb elismerésem. De legyen az bármilyen díj is, mindenkinek nagy megtiszteltetés elsőnek lenni. Két kiváló fiatal sportolót előztem meg, nekik is további, sikerekben gazdag pályafutást kívánok. Alapvetően ambíciózus vagyok, így az Aranyalma Díj nem kell, hogy különösebben ösztönözzön, de egy olyan bizalmat jelent az irányomba, amely azt jelenti, hogy továbbra is ezen az úton kell haladnom. Remélem, hogy felnőttként is lesz még részem ilyen sikerben, de az egyértelmű, hogy további plusz munkát igényel."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!