Sport

2012.12.28. 21:00

Odakozmált a brassóink, kikapott a Dab

Brassó - A találkozó 53. percéig vezettek az Acélbikák, ám végül csak egy ponttal hagyták el a jeget a péntek este rendezett találkozón a rájátszásra hajtó Brassó gárdája ellen. Folytatása következik vasárnap, Csíkban.

Boda Bence

ASC Corona Brasso - Dab. Docler

2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0)

A MOL Liga utóbbi fordulóiban számos meglepetést okozó és egyre izmosabban teljesítő brassóiaknak előzetesen nem lehetett más céljuk, minthogy pontot, pontokat raboljanak a ligát toronymagasan vezető Acélbikáktól.

Az újvárosi legények pedig természetesen arra  készültek, hogy hat ponttal térnek haza az erdélyi túráról.

Az előzetesen könnyedebbnek ígérkező feladvány Brassóban várta a mieinket. A telt házat jelentő 1300 néző között számos újvárosi szurkoló is helyet foglalt, így a hűséges drukkerhad támogatása mellett korcsolyázhatott jégre a ligaelső.

Az első játékrész kiegyelített küzdelmet hozott. A sérült Sevelát pótló Kiss Tamás első perctől ihletett formában óvta a vendégek kapuját és Polc Patrik is szépen dolgozott a hazaiak portája előtt. A hajtósra sikeredett harmad vége előtt a vendégek részéről Peterdi csent el egy korongot Polc kapuja mögött, majd azt a tőle megszokott rutinnal a hálóőr lábai között a kapuba is küldte. Így előnnyel térhettek pihenőre a Bikák. A második etapban tovább fokozta a tempót a házigazda. Az eredmény: félsiker. A brassói támadók kétszer is a kapuvasat találták el. A túloldalonaz újvárosiak pazaroltak el számos ziccert. Kiss Ákos gólját pedig előzetes szabálytalanság miatt fújta vissza a játékvezető.

A harmadik játékrész is tempós ütközetet hozott. A hazaiak szapora próbálkozásai közül egy kettős hátrányt is kibekkeltek Stephan Lundh fiai, ám egy butácska góllal végül Virág Csanád bevette  Kiss kapuját. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt döntetlen virított a kijelzőn, és mivel mindez nem változott a hatvanadik perc végéig, így hosszabításra készülhettek a felek. Az extra játékidőben is érintetlenek maradtak a hálók és a bónusz öt perc után jöhetett a szétlövés, amely ezúttal a hazaiaknak sikerült jobban. Kiss kapujába Rawlik Rory és Antal Zsombor is betalált, míg a piros-fehérek részéről csak ismételten Pedró tudta mattolni a meccs egészében kiválóan teljesítő Polcot. A brassói részkudarcot követően vasárnap a Szereda ellen javíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!