Sport

2012.10.29. 14:02

Minden rendben, csak az a beázás...

Dunaújváros - Befejeződött a nyolcadik Üstökös Kupa vasárnap este. A kétnapos utánpótlás versenyen az ország minden tájáról nyolcvanöt csapat vett részt.

Jankó Árpád

A  dunaújvárosi kézilabda- fesztivál   főszervezője, mondhatnánk  lelke,  Takács Józsefné   és a többi  rendező, segítő  hatalmas munkát végzett.  De megérte!
- A boldog gyerekek, szülők,  szakemberek jól érezték magukat nálunk.  Nagyon sok ügyes gyerek kézilabdázott.  Az Üstökös Kupa minden csapatnak jó alkalom arra, hogy lemérje: hol áll a felkészülésben, és  persze sok  tehetségre is felfigyelhetünk - mondta Takácsné.
A két nap  sikereit egyedül az időjárás igyekezett  elrontani. A szombati esőzés okozta  gond   azonban  csak a vendégeknek okozott meglepetést.  Ugyanis  tapasztalhatták, Dunaújváros iskolái  - nem egy, nem kettő - sorban beáznak. Némelyik évek óta!
Szerencsére a gyerekek örömét ez sem vette el, pláne,  ha megnyerték a mérkőzéseket.  A békési  Szabóné Vass Gabriella  edzőnő fiúcsapata sem búslakodott.
 Először vagyunk itt az Üstökös Kupán, és örülünk a bronzéremnek. Egyébként Békésen  tapasztalható  kézilabdaláz, és az utánpótlás-nevelést  az egész város támogatja.
Pádár Ildikó  a ferencvárosi    gyerekekkel már több éve eljön a versenyre. A majdnem kétszázszoros  válogatott beálló   most annak örül igazán, hogy  már iskolai szinten is többet foglalkoznak a kézilabdával.
- De még mindig azon kell dolgozni. hogy legyen az alapoktól felépítve a nevelés, és az alapok szélesek legyenek.
Ezzel a gondolattal Éles József, a magyar férfikézilabda legendás alakja is egyetértett.
- Már az óvodában is kézilabdáznak sok helyen. Ez nagyon jó.  Megtanulják a sportág technikáját.  Néhány év múlva elérhetjük, hogy  főképp  saját nevelésű játékosokból állnak majd fel az első osztályú csapatok. Erre már jó példa a Tatabánya és a Balatonfüred. Én tizenkét gyerekkel kezdtem el az Éles Kézisulit, és már kétszáz gyerek jár hozzánk.
Mindezek az optimista vélemények igazolták: jó úton jár a magyar  utánpótlás-nevelés. A kupán  természetesen a dunaújvárosi csapatok is.
A nagyobbak eredményei.  U14, lányok: 1. Debrecen, 2. Debrecen B, 3. FTC. U12: 1. Debrecen, 2. FTC, 3. D. Kohász KA (edző Meggyes Rita). U10: 1, Fehérvár, 2. Padányi Veszprém, 3. FTC...10. D. Sportisksola  (edző Rajki Bea). Fiúk, U14: D. Sportiskola  (edzők  Kovács István, Csermák Gábor), 2. Gyöngyös, 3.Tata Kőkuti. U12: 1. Békés, 2. Éles Kézisuli, 3. Gyöngyös, 4. D. Sportiskola  (edző  Csermák Gábor). U10:  1. Tata Kőkuti, 2. Éles Kézisuli, 3. Békés.   
A kisebbek eredményeit holnapi számunkban közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!