Sport

2012.07.18. 13:44

Devecseri Ádám lendületben

Dunaújváros - Európa-bajnoki ezüstérme újabb lökést adott a Dunaferr SE kenusának, akinek ez volt az utolsó nemzetközi versenye korosztályában.

Gallai Péter

C-2 1000 méteren Vasbányai Henrik párjaként második lett a hétvégi, Portugáliában rendezett U23-as és ifjúsági Eb-n a dunaújvárosi kenus. Mivel Devecseri Ádám utolsó éves ebben a korosztályban, ezért valami szép eredménnyel szerette volna zárni ezt a korszakot. A duó dunaújvárosi tagja arról beszélt, hogy nem is azért csalódott, mert nem sikerült megszerezni az aranyérmet, inkább az előfutamban dúló taktikai csatavesztés miatt volt bosszús.

 

 

- A fináléban nem kaptuk el jól a rajtot, de Henrik iszonyatos ritmust diktált, féltávnál utolértük a mezőnyt, majd hétszáz méternél az élre álltunk, s ott is voltunk, egészen kilencszázig. Akkor kinéztem egy pillantra, láttam a többiek hátrébb vannak, de úgy is éreztem, vezetünk. Később a párom is azt mondta és én is úgy gondoltam menet közben, hogy megszerezhetjük az Európa-bajnoki címet. Ám az utolsó métereken jött az a fránya befúvás (a szél) és utolértek minket, a végén pedig minimális különbség, fél másodperc, de a lengyelek javára döntött - elevenítette fel Ádám az élményeit.

A Dunaferr SE sportolója azt mondja, mindent megtettek, annyira kihajtották magukat, hogy saját erejükből nem is tudtak visszaevezni a stéghez, mert rosszul lettek. Motorcsónak szállította őket vissza és orvosi vizsgálatra is szükség volt, annyira kivoltak.

- Előzetesen az első és a második hely volt elfogadható számomra, ezt teljesítettük is. Sajnos ez ilyen sportág, a természeti elemek nem mindig teremtenek egyenlő feltételeket. Viszont ha azt nézem, hogy három hét közös készüléssel értük el ezt az eredményt egy olimpiai számban - ahol mindig sokkal nagyobb a rivalizálás - megelőzve olyan egységet is, amelyik hét éve együtt evez, nem vagyok elégedetlen. S azt se felejtsük el, hogy klubtársam, Hajdu Jonatán is ezüstérmet szerztett az ifi négyessel, tehát az újvárosi színeket méltóképpen képviseltük. Az is biztos, az U23-as korosztályból kiöregedve, hatalmas lökést, lendületet ad a folytatásra ez az Eb-második helyezés. A folytatásban örömmel eveznék továbbra is Henrikkel, jó párost alkotunk. Volt kint egy magyar versenybíró, aki azt mondta, ha korábban összeállunk, a felnőtt Eb-re is kijuthattunk volna, olyan jól megy a párosunk. Nos, idén erről lemaradtunk, de jövőre ott a lehetőség. Bár 2012-ben még az U23-as magyar és felnőtt bajnokságon szeretnék teljes erőbedobással pontokat szerezni a Dunaferr szakosztályának, és ezt még sokáig szeretném megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!