Sport

2012.07.03. 05:33

Átszakadt a gát

Dunaújváros - Aranyérmet, s ezzel U23-as Európa-bajnoki részvételt szerzett a hétvégi válogatón C-2 1000 méteren a Dunaferr SE kenusa, Devecseri Ádám.

Gallai Péter

Ádám  nemrég a felnőtt olimpiai és Eb válogatón ezer méteren párosban ötödik lett a győri Széles Gáborral,  ötszázon pedig második: - Kicsit rossz érzés volt, hogy míg a hosszabb távon elért harmadik   hellyel is be lehetett kerülni az Európa-bajnoki négyesbe, mi itthon maradtunk. Bár nem sok idő volt keseregni, mert jött a hétvégi U23-as  válogató. Mivel Széles túlkoros, ezért Vasbányai Henrikkel térdeltem össze, akivel szintén nem sok  időnk volt együtt készülni.  Ennek ellenére,  mivel utolsó éves vagyok ebben a korosztályban, elvártam magamtól, hogy "dobbantsak". Az elmúlt három évben csak a négyesbe kerültem be, most a páros mellett ötszáz egyesben is elindultam, szerettem volna egyéni számban  is  kvótát szerezni. Utóbbiban "csak" a második helyen végeztem, az ezüstérem tulajdonképpen semmit sem ér, ugyanis csak a győztes mehet Portugáliába. Ezzel szemben a kettes összejött, végre átszakadt egy gát és nemcsak a  négyes csapathajóban lehetek ott egy nagy tornán, hanem egy olimpiai számban, amiben egy jó eredmény sokkal többet nyom a latba. A válogatón nagyon komoly pályát mentünk, rekkenő hőség is volt, teljesen kihajtottuk magunkat. Mondjuk az sokat számított, hogy az év elején Afrikában készülhettem, így hozzászoktam, miként evezzek negyven fokban.

A dunaújvárosi fiú mától már gőzerővel a jövő heti megmérettetésre készül, ahol szintén magasra tette a mércét, érem nélkül nem szeretne hazajönni.   Devecserin kívül Hajdu Jonatán  képviseli még  a Dunaferr SE színeit, ő az ifjúsági Eb-n - amit egyszerre rendeznek az U23-mal -, kenu négyesben szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!