Sport

2011.12.01. 03:27

Ebből az eredményből meríteni lehet, és kell is...

Dunaújváros - A Kontinentális Kupa-fordulóban elért remek eredmény után újabb menetelés vár a Dab.Docler csapatára: két Mol Liga mérkőzés mellett két Nationalliga összecsapáson is helyt kell állniuk a hétvégén.

Boda Bence

- A herningi forduló jó volt, jó ellefeleink voltak, EBEL-szintű csapatok ellen tudtunk mérkőzni. Ezek a nívós meccsek nagyon fontosak a számunkra, hiszen rengeteget fejlődhetünk. Úgy gondolom ez a dániai megmérettetés a Mol Liga és a magyar bajnokság rájátszására is nagyon sokat hozhat a konyhára. Jól játszottunk, de azért csalódottak vagyunk, mivel győzni mentünk. Bár, amikor ezt kijelentettük, sokan kételkedtek bennünk, de mi ismerjük a csapatot, tudtuk, hogy van keresnivalónk. Sajnos egy halványabb harmad okozta a vesztünket. Újból bebizonyosodott, hogy ilyen szinten játszó csapatok ellen hatvan percen keresztül ezer százalékosan koncentrálva kell játszani - mondta el a herningi Kontinentális Kupa harmadik fordulójának értékeléseként Szilassy Zoltán.

- Elmondtuk a srácoknak, hogy ebből az eredményből meríteni lehet és meríteni is kell. A Mol Ligában például a Csíkszereda, míg a Nationalligában a nyugati, izmosabb ellenfelek ellen kell megmutatni, hogy hosszabb távon is képesek vagyunk ilyen eredményesen, fegyelmezetten hokizni. Emellett természetesen minden edzésen törekednünk kell a továbbfejlődésre - ennek nagyon nagy szerepe lehet a végelszámolásban.

A szakembert arról is megkérdeztük, lesz-e újabb légiós a közeljövőben.

- Egyelőre nincs képben újabb légiós. Jó az alapanyagunk, ha ehhez még tudunk találni egy-két minőségi külföldi hokist, az csak bónusz. Ez a három dániai meccs megmutatta, hogy bőven van merítésünk. Most újabb kemény hétvége előtt állunk, s természetesen ezután is mindig a győzelemre törünk majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!