Sport

2010.10.23. 15:56

Egy emberrel nem lehet nyerni

Szolnok - Görcsös mérközésen vesztett az Albacomp kosárlabdacsapata.

Silye Sándor

Szolnok-Albacomp 74-64 (13-11, 20-14, 20-25, 21-14)
Szolnok, 2500 néző, vezette. Hartyáni, Győrffy, Balog
Szolnok: TROTTER 13, HORVÁTH Á. 21/12, Budimir 6/3, Clark 2, BÁDER 15/3, csere: Vesztergom 1, Trepák 13/3, Fodor M. 3/3, Grebenár, vezetőedző: Pór Péter
Albacomp: Simon 6, Hanga 5, CROCKER 22/9, Keller 6, Jones 9, csere: Hollis 10/3, BÓDI 6/6, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

A Kecskemét ellen a Szolnoknak nagyon hiányzó Báder Márton, az Albacomp volt játékosa persze, hogy meggyógyult a rangadóra. De ez várható is volt... Horváth Á., a volt fehérvári bedobó egyik büntetője talált, ezzel szerzett vezetést a házigazda. A Szolnok nagyon bekezdett, de a 4. percben fordított az Alba. Sopronhoz hasonlóan most is rosszul dobott a látogató, kevés pont esett a mérkőzés első szakaszában.

A rövid szünet után 5-0-al nyitott az Olaj, sőt, Horváth hamar berámolt 8 pontot, máris több, mint 10 volt oda. Hangának nem ment, a 14. percben dobta első pontját. Rosszul, Ritmustalanul játszott az Albacomp, fokozatosan növelte a különbséget a Szolnok. A büntetőket is rosszul dobták a fehérváriak, az egy Crockert kivéve nem lehetett ráismerni a keddi győztes csapatra. Hiányzott a csapatjáték, rossz volt a dobószázalék, vezetett hát a Szolnok. Egy jó hír: csak 8 ponttal a félidőben. Kis öröm...

Jól, fehérvári 7-2-vel kezdődött a folytatás, majd fordított az Albacomp. Ez már nagyobb öröm volt. Heves volt a harc, a vendégek perceit láthattuk, aztán a Szolnok kezdett magához térni, újra vezettek.

A záró 10 perc nagy izgalmakat ígért, hiszen 3 pontos hazai vezetéssel kezdődött a záró szakasz. Nagy jelentősége lehetett a kipontozódásoknak, Hanga, Keller is 4 személyi hibával rendelkezett. Báder duplája, Bódi triplája volt a nyitány, majd kis híján verekedés tört ki a pályán. Hiába, nagyon feszült volt a mérkőzés, mindkét legénység nagyon akart nyerni. Újra a görcsös kosárlabdát láthattuk, eltelt 3 perc és 2-1 volt a találatok aránya. Nem ment az Albacompnak, újra 5 volt oda. Horváth bedobott, Hollis kihagyott triplája nem volt jó jel, a 7 pontos Olaj vezetés soknak tűnt, főleg, hogy a büntetők is rosszul mentek. Végül tízzel nyert a Szolnok, de helytállt az Albacomp is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!