Sport

2009.03.25. 03:27

Fejlődtek, előreléptek

Dunaújváros - Befejeződött a szezon a DAB jégkorongozói számára. Több szempontból is rendhagyó volt az utóbbi egy év. Először volt MOL Liga, és először irányította az Acélbikákat kanadai szakvezető.

Varga Andor

- Elégedett csapatának a MOL Ligában, illetve az OB I-ben mutatott teljesítményével, helyezésével?

- A MOL Ligában a szezon elején sok meccs elment, viszont a hajrával elégedett vagyok. Szerintem ott lett volna a helyünk a rájátszásban. Az OB I-ben mutatottakkal pedig teljesen elégedett vagyok, a harmadik hely boldoggá tett.

- Úgy tűnik a Miskolc lett a DAB mumusa. Ott kétszer is kikaptak. Az egyik vereség a MOL Liga rájátszásába került, a másik pedig abba, hogy a bajnoki elődöntőben nem tudták elkerülni az Alba Volánt...

- Nem lehet csak erre fogni mindent, kikaptunk a Ferencvárostól, az Újpesttől is. Soha sem lehet tudni, kitől szenvedsz vereséget.

- Egy évet dolgozott együtt a csapattal. Miben fejlődtek a fiúk, ha fejlődtek?

- Határozott előrelépést látok, erősebbek lettek, és a védekezésük sokat javult. Támadásban azonban sok a javítani való, például nagyon keveset lövünk.

- Korábban már említette, kemény nyári felkészülés vár a társaságra. Viszont az is tudott, hogy Ön a nyarat Kanadában tölti, hogyan edzenek majd így a játékosok?

- Tizenhat hetes programot írtam nekik elő, amit videón is megkapnak. Kisebb csoportokban dolgoznak, minden nap kilenc órától tizenhárom óráig. A hangsúly az erő- és a tömegnövelésen lesz, de a szabadtéren a robbanékonyság és a gyorsaság fejlesztése az első számú cél. Lesz, aki figyel majd rájuk, de e-mailon is folyamatos kapcsolatban leszünk, ez Kanadában teljesen bevett szokás.

- Az Kanada. Itt néha egy-egy játékos még akkor is ellazsálja az edzést, ha tréner áll mellette. Bízik a fiúkban?

- Igen. Eddig azt bizonyították, tudnak keményen, fegyelmezetten dolgozni. És még egyszer mondom, azért lesz, aki figyeli őket. Pénteken lesz egy összejövetelünk, ahol mindent részletesen megbeszélünk, még az étrendjüket is.

- Összességében milyennek ítéli meg az első dunaújvárosi évét, az első esztendejét, amit a magyar jégkorongban töltött el?

- A játék színvonala tetszett, bár sokkal több fiatalra lenne szükség. Dunaújvárosban a játékosok és a csapat körül segítők között is kiváló embereket ismertem meg. A városban, az országban is jól éreztük magunkat a feleségemmel. Korábban valami ilyesmi munkára, környezetre vártam, de itt jobbat kaptam az általam elképzeltnél.

- Akkor augusztusban szívesen jön vissza Dunaújvárosba?

- Ez nem is kérdés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!