Sport

2009.03.26. 03:28

Bátran, szemtelenül

Dunaújváros - Pénteken 18 órakor lép pályára a Dunaferr első osztályú női kézilabdacsapata a cifra nevű ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKC együttese ellen a Dunaújváros Sportcsarnokban.

zaol.hu

Rapatyi Tamás, a Dunaferr szakvezetője átérzi az ellenfél lelki állapotát, amely néhány napja bizony nem rózsás.

- Legutóbb otthon kaptak ki a fehérváriaktól 23-22-re, és ezzel elúszott számukra a legjobb négybe kerülés reménye. Ez nagy csapást jelent számukra, mert távlatban a nemzetközi porond a célja a Hódmezővásárhelynek. Viszont az is mutatja az erősségüket, hogy harcban voltak a legjobb négyért.

- Mi tehát a teendőnk a Hódmezővásárhely ellen?

- Azt kell megerősíteni, amit a Fradi ellen jól csináltunk, és a hibákat pedig minimálisra csökkenteni. Tehát nem is az ellenfélből, hanem főképp saját magunkból készültünk. A kis pozitívumainkból indulunk ki.

- Itthon játszunk, remélhetően lelkes közönség előtt...

- Ez előnyt jelenthet. Szemtelenül, határozottan, bátran kell kézilabdáznunk. Komolyan látszik, hogy az ifjúsági és serdülő játékosaink egyre lelkesebbek, egyre kevésbé ijedősek. Vagányak a lányok, merészek, ügyeskednek. Van a gondolkodásukban határozott fejlődés. Sajnos Tamás Krisztina, a jobbszélsőnk tüdőgyulladást kapott, őt Berta Nikoletta helyettesíti. A Fehérép vásárhelyi sikerét a jól összerakott és alkalmazott védekezés hozta meg, tehát ezen a meccsen számunkra is ez a minta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!