Sport

2009.01.19. 03:27

A Dunaferr SE visszavágott a Szegednek

<b>Dunaújváros</b> - A hétvégén három bajnoki mérkőzést is játszott a Dunaferr SE férfiröplabda-csapata. A mérleg két győzelem, egy vereség. Ezzel lezárult az alapszakasz, ahol a mieink a második helyen végeztek.

Gallai Péter

Szombat délután hazai környezetben fogadták a dunaújvárosi röplabdázók a HPQ Szeged gárdáját, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy visszavágjanak az őszi vereségért.

Dunaferr SE - HPQ Szeged3:0 (15, 18, 22)Dunaújvárosi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Adler László, Hóbor Béla.Dunaferr SE: Tóth A., Csépke, Bokor G., Bokor E., Herczeg, Lukács, Engyel (liberó). Csere: Baróti, Kovács S., Hatvany A., Puspán. Vezetőedző: Ruffing Péter.A találkozó első pontját a vendégek szerezték, de utána zsinórban hét hazai következett. Ez a sorozat megalapozta a játszma kimenetelét, hiszen a szegediek végig futottak az eredmény után ebben a játékrészben. A második szettben még a vezetés örömét sem tapasztalhatták meg a vendégek, hiszen az újvárosiak végig irányítva nyertek. Kiegyenlítettebb volt a harmadik játszma, de a hajrára ötpontos, 23-18-as előnnynel érkeztek az újvárosiak. A végjátékban Ruffing Péternek kétszer is időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. Az összecsapás befejezését Hatvany Attila leütése jelentette.

Ruffing Péter: - Jól játszott a csapat. Sikerültek a nyitásaink, és hatékonyan blokkoltunk. Feladásoknál viszont sokkal pontosabb, a taktikának megfelelő megoldásokat vártam volna. A végjátékban volt egy kis zavar, de sikerült úrrá lenni a helyzeten.

A Szeged legyőzését követően nem sokat pihenhettek a játékosok, hiszen már vasárnap kora reggel útra keltek Ásotthalomra, ahol kétszer megmérkőztek az U23-as válogatottal.

Up. válogatott - Dunaferr:3:0 (28, 18, 27) Az első mérkőzésen még az utazás fáradalmait érezték a vendégek, aminek következtében az utánpótlás-csapat szoros küzdelemben nyert.

Up. válogatott - Dunaferr:0:3 (-19, -19, -22) A második találkozóra feljavult a Dunaferr teljesítménye. Jelentősen javult a csapat nyitásfogadása, és ezzel együtt természetesen a támadójátéka is.

Ezekkel az összecsapásokkal lezárult a bajnokság alapszakasza. Az újvárosiak a Kecskemét mögött a második helyen végeztek. Várják a középszakasz sorsolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!