Sport

2008.09.24. 14:57

DAB: javuló formában

<strong>Dunaújváros</strong> - Remélhetőleg elindult felfelé a DAB jégkorongcsapata. Az Acélbikák ugyanis a legutóbbi két fordulóban nyertek, méghozzá mindkétszer fölényesen. Kedden a Progymot verték 6-2-re.

Agárdy Csaba



A keddi mérkőzésen esélye sem volt a Progym Hargita Gyöngyének arra, hogy pontot szerezzen, vagy akár szorossá tegye a mérkőzést. A látottak alapján egy kicsit furcsa volt a gyergyóiak edzőjének, Dusan Kapustának a nyilatkozata. A korábban a dunaújvárosiakkal bajnoki címet szerzett kassai tréner  ugyanis azt nyilatkozta, nem volt ekkora a különbség  a két csapat között. 

Ha szigorúan vesszük a két csapat teljesítményét, akkor azt kell mondani, Kapustának igaza volt, jóval nagyobb volt a két csapat között a különbség. A gyergyóiak keddi teljesítményét látva, nehéz elképzelni, hogy kaphatott ki a DAB.Docler 6-1-re Gyergyószentmiklósón, még akkor is, ha tudjuk, a mérkőzés nagyrészét emberhátrányben, egyrészét pedig kettős hátrányban játszotta a DAB. 

Mérkőzés közben meg is jegyezte Berényi Norbert, a Dunaferr egykori válogatott kapusa: Nem értem, hogyan kaphattunk ki, ezt a csapatot, ha az egész meccset kettős hátrányban játsszuk le, akkor is meg kellene vernünk.

Persze kérdés az, hogy mit mutatott akkor a Progym és mit a DAB.

Mi sokat javultunk, a Progym pedig gyengébben teljesített, mint legutóbb. Egyébként, ha akkor nem játszunk annyit emberhátrányban, Gyergyóban is nyerünk. Csapatunk teljesítménye sokat javult, egyre jobb a formánk. Végre fegyelmezett volt a társság, az elszántsága pedig olyan, mint a régi dunaújvárosi csapaté - értékelt Vladimír Matejov, a DAB edzője.

Arra a kérdésre, hogy mit szól az ifjúsági játékosok teljesítményéhez, akik két csere alatt kivívták a szurkolók szimpátiáját, így válaszolt a szlovák tréner:  Kellemes meglepetés volt a produkciójuk, elégedett vagyok velük. A későbbiek során is szeretnék nekik bizonyítási lehetőséget adni, de erre egyelőre csak akkor van lehetőség, ha a mérkőzés úgy áll, hogy eldőlt a javunkra.

Matejov a külföldiekkel kapcsolatban elmondta, a védő Schneiderrel és a csatár Misallal  elégedett, de elismerte, a kapus Hippikkel mellényúltak, és  helyére egy másik hálóőrt keresnek, de szezon közben ez nem könnyű dolog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!