Sport

2007.07.03. 02:27

Húsz éremmel zártunk A 200 méteres táv abból a szempontból volt érdekes, hogy mdenki Janics Natasa szereplésére volt kíváncsi. Miután Kovács Katalin 1000 és 500 méteren csak második és harmadik lett - egyesek szerint mégiscsak megviselte a hercehurca -,

Pontevedra (gp) - A legrövidebb távon Janics Natasa szerezte a magyar kajak-kenu küldöttség egyetlen aranyérmét az Európa-bajnokság zárónapján.

Gallai Péter

Janics Natasát nem zavarta meg a körülötte zajló hercehurca- nyert A 200 méteres táv abból a szempontból volt érdekes, hogy mindenki Janics Natasa szereplésére volt kíváncsi. Miután Kovács Katalin 1000 és 500 méteren csak második és harmadik lett - egyesek szerint mégiscsak megviselte a hercehurca -, feltehető volt, hogy Janis is ugyanígy jár. Nos, a kétszeres olimpiai bajnok meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a riválisokat, ezzel a magyar delegáció hatodik Eb-elsőségét szerezte meg. - Nagy volt rajtam a nyomás, mert azzal, hogy csak egy számban indultam és nem nyerek, at mindenki kudarcként éli meg. Ezért nagyon boldog vagyok, hogy győztem, bár a rajtom nem sikerült a legjobban - mondta a futam után Janics. Későb kiderült, a Szeged színeiben versenyző egyben az utolsó aranyérmet hozta össze, a többi induló egy ezüst- és négy bronzérmet termelt. Másodikként a Paksy Tímea, Kovács Katalin, Fazekas Kriszitna, Patyi Melina alkotta kajak négyes ért be. Ezzel az is biztossá vált, hogy Kovácsnak egy elsőséget sem sikerült szereznie. Bronzérmet szerzett K-1-ben Gyertyános Gergely, K-2-ben a Paksy, Patyi duó, a Sarudi Pál, Balázs Péter, Joób Márton, Horváth Gábor alkotta kenu-, és a Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István, Babella Balázs összetételű kenu négyesnek. A Molnár Péter, Boros Gergely és a Horváth Gábor, Fürdök Gábor alkotta kettes, s Bozsik Attila egyaránt hatodik helyen ért célba.Azok a magyar egységek, amelyek az első három között végeztek, már indulói az augusztusi, olimpiai kvalifikációs vb-nek, kivétel ez alól a női és férfi K-4-es és a férfi C-4-es, mert ezekben a számokban a válogatási elvek szerint ugyanis győzni kellett volna a világbajnoki csapattagsághoz.Az éremtáblázatot Németország nyerte, nyolc arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel. Magyarország a második, hat arany- mellett, hét-hét ezüsttel és bronzzal. (Olimpiai távokon három arany-, négy ezüst- és két bronz a mérleg). A harmadik Fehéroroszország lett. Pontevedra (gp) - A legrövidebb távon Janics Natasa szerezte a magyar kajak-kenu küldöttség egyetlen aranyérmét az Európa-bajnokság zárónapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!