Sport

2006.10.25. 02:27

Újabb bravúr előtt?

Dunaújváros (acs) - Pénteken 17.30 órakor a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu jégkorong-csapata az Alba Volán-FeVitát fogadja a jégkorongozók Borsodi Ligájában.

Agárdy Csaba

Az eddigi fordulók alapján úgy tűnik, hogy az Alba Volán kiemelkedik a mezőnyből, míg a DAB csikócsapata hullámzó teljesítményt nyújt. Vagyis a papírforma azt mondatja, székesfehérvári siker születik pénteken a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Viszont van egy-két tény, ami alapján nem ennyire egyértelmű a helyzet. Először is: az Acélbikák és Volán évek óta hatalmas csatát vív, óriási a presztízse a két csapat rangadójának. Ilyen esetekben szokták mondani, hogy nem jelent semmit a két csapat pillanatnyi formája, a tabellán elfoglalt helyezése, hiszen az ősi ellenfelek összecsapásán szinte bármikor, bármi előfordulhat. A második ok, ami bizakodóvá tehetik az Acélbikák híveit, az nem más, mint az, hogy a DAB a kezdeti bukdácsolás után magára találát, az utolsó öt meccséből négyet megnyert. Többek között 3-2-re győzött Újpesten, majd az Alba ellen Fehérváron 4-1-re nyerni tudó Csíkszeredát ütötte ki 6-1-re a múlt héten Vladimír Matejov csapata. Vagyis: tényleg bármi megtörténhet pénteken, talán még az is, hogy a dunaújvárosiak elkapják az Alba Volánt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!