Sport

2006.06.01. 22:00

A célt teljesítették

<b>Imre Vilmos szinte maximálisan elégedett csapata egész éves teljesítményével</b>

Mórocz Zsolt

A dunaújvárosi csapat szabadságát tölti, és július 17-én kezdi meg a felkészülést az õszi feladatokra. Imre Vilmos vezetõedzõvel beszélgettünk az elmúlt év tapasztalatairól, és egy kicsit érintettük a jövõt is.
- A bajnokság elõtt a négy közé jutás volt az elsõdleges célunk. A szezont megelõzõen az volt a legnagyobb kérdés, hogyan tudjuk pótolni a Szegedre távozott Krivokapicsot, illetve hogyan tudjuk beépíteni a csapatba a két új szerzeményt, Kukuckát és Nagy Kornélt - kezdte Imre.

- Eleinte úgy tûnt, nem megy könnyen a problémák megoldása...
- Ez így volt, ezért is sikeredett felamásra az évünk. sszel csikorgott a gépezett, egy-egy botlásunk is volt, pontot vesztettünk Debrecenbenk, hamar kiestünk az EHF Kupából. Tavaszra azonban összeért a Császár, Kukucka, Vujin belsõ hármas, és akkor már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, és magabiztosan szereztük meg a harmadik helyet.

- Pontszámban mennyi lett a különbség az õszi és a tavaszi teljesítmény között?
- Csak két ponttal szereztünk többet tavasszal, mint õsszel, de ez nagyon fontos két pont volt. Arról se feledkezzünk el, hogy a bajnokság háromnegyed részét a negyedik helyen töltöttük. A szezon végére már egyértelmûen erõsebbek voltunk a nagy riválisainktól, a Pestszentlõrinctõl, illetve a Tatabányától, és közelebb kerültünk a két BL-csapatunkhoz, az MKB Veszprémhez és a Pick-Szegedhez.

- Amikor megszerezték a bronzérmet, azt nyilatkozta, Öné a világ legjobb csapata. Szavaiból most is az érzõdik ki, hogy kimondottan elégedett a társaság teljesítményével...
- Ez így van. Ha nem estünk volna ki korán az EHF Kupából, és hazai pályán egyszer megvertük volna a Szegedet, amire kétszer is megvolt az esélyünk, akkor azt mondanám, maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Persze most sem panaszkodok, hiszen a harmadik hely megszerzése komoly fegyvertény, mivel hat csapat is a legjobb négy közé jutást tûzte ki célul maga elé. A fiatalok rengeteget fejlõdtek, és külön meg kell említenem a két quotöregquot, Rosta Miklós és Kemény József teljesítményét, akik nélkül a védekezésünk nem lett volna olyan jó, mint amilyen volt.

- Most szabadságukat töltik, július közepén kezdik a munkát. Milyen program vár a csapatra?
- Ami a legfontosabb, hogy nyolc hetet tud majd együtt dolgozni a keret, és erre öt éve nem volt példa, mert a válogatott játékosok mindig edzõtáborban voltak, hol az olimpia, hol a világbajnokság miatt. Tizenhat edzõmérkõzést kötöttünk le, méghozzá kimondottan erõs csapatokkal. Ami örömteli, hogy augusztus 10. és 14. között Moszkvában veszünk részt egy rangos tornán, német, orosz és spanyol élcsapatok társaságában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!