SÉTA

2017.08.27. 16:55

A legjobb írásáért járó díjat a dunaújvárosi Garbacz Beáta érdemelte ki

KISLŐD Három remek napot töltöttek együtt sok információval gazdagodva lapcsoportunk Sajtó és Tanulás (SÉTA) táborának lakói a Sobri Jóska Kalandparkban.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos táborban az érdekes előadások mellett sok móka, játék is várt a hatvan középiskolás fiatalra, akik Veszprém, Zala, Fejér és Vas megyéből érkeztek. Fantáziájukról és kreativitásukról kellett számot adniuk az izgalmas versenyeken, amelyek során a csapatszellem is előtérbe került.

A tábor ügyességi vetélkedőjén az indulásra kész sárga csapat Fotó: Rozmán László

Jánossy Gábor előadásának keretében keresztrejtvényt készítettek, bebizonyosodott, hogy ért a diákok nyelvén a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottsága elnöke. Horváth Balázs, a Lapker ZRt. terjesztési igazgatója arról beszélt, hogy miként jut el az újság az olvasóhoz. Lovass Tibor, a szombathelyi televízió igazgatója elárulta, hogy milyen kapcsolódási pontok vannak a helyi és az országos televíziózásban, de azt sem rejtette véka alá, hogy a jövő az egy személyes stúdióké, szerkesztőségeké. Rengeteg használható tanáccsal szolgált, leszögezte: kreatív, szorgalmas fiatalokra van szükség a szakmában. Rozmán László online szerkesztő, újságíró és Juhász Bálint rádiós műsorvezető előadása most is garancia volt a sikerre, a fiatalok stílusa közel áll a diákokéhoz. Nem beszélve arról, néhány évvel ezelőtt még ők is táborlakó diákok voltak, ma pedig már média szakemberek. Az esti szellemi vetélkedőt a diákok szokás szerint csapatindulóval nyitották egy-egy népdalt átköltve, de nem nélkülözte a humort a lapszemle sem. Másnap pedig ügyességi vetélkedő várt rájuk.

A vetélkedők, közös játékok során fény derült a diákok rejtett képességeire, sőt, kiderült az is, a résztvevők közül csupán egyetlen egy nem él az internetes közösségi háló adta lehetőségekkel. Közben a diákok élményeiket újságcikkekben, fotókon örökítették meg. A tábori írásáért járó díjat a dunaújvárosi, Pannon Oktatási Központ diákja, Garbacz Beáta érdemelte ki, a tábor képe pedig a zirci III. Béla gimnázium diákja, Piedl András fotója lett idén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!