Rendőrségi

2012.10.16. 05:22

Szabadlábon járnak a bűnözők Ercsiben?

Ercsi - Az ügyészség reagálását hiányolja a kisváros polgármestere. Mint emlékezetes, nyílt levélben fordult a közvéleményhez, hogy próbáljanak segíteni Ercsi közbiztonsága javításában.

Tribolt Lajos

Ercsi polgármestere, Szabó Tamás a közelmúltban nyílt levelet írt mindazokhoz, akik tehetnek valamit a település nagyobb közbiztonságáért. A levélről írtunk és honlapunkon megtalálható.

Most arról érdeklődtünk a városvezetőnél, hogy milyen visszhangok születtek a levele nyomán. Elmondta, hogy a rendőrség érdeklődött nála, hogy konkrétan milyen problémákra gondol és az országos főkapitányság kért adatokat a helyi szervezeteitől. Igaz, a polgármester nem plusz feladatot akart adni a rendőröknek.

- Alapvetően az ügyészség válaszát hiányolom, ők ugyanis hallgatnak, mintha minden rendben lenne. Nekik kellene arról intézkedni, hogy a többrendbeli elkövetéssel vádolt személy ne jöhessen mindjárt haza, hanem előzetesbe kerüljön. Sajnos az ügyészség még azt sem kérdezte meg, milyen ügyek vezettek a levelem megírásához - mondja a polgármester.

Szólt arról is, hogy a településen voltak olyan hangok, hogy végre csinált valamit. Az interneten külön életet kezdett élni az írása, sokan túlértékelték a véleményét.  Hallott olyan véleményeket is, hogy rosszkor jelent meg, mert közel volt a dunaújvárosi kapitány felmentéséhez. A polgármester mindenkinek elmondta, a két dolognak nincs köze egymáshoz. Az új megyei rendőrfőkapitány egyébként ellátogatott hozzá egy bemutatkozó beszélgetésre. Ő is azt ígérte, ügyészségi kollégájával is szót vált a polgármesteri panaszokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!