Rendőrségi

2012.10.27. 08:38

Fémtolvajokat fogtak el

Velencén, Dunaújvárosban és Bicskén is fémtolvajokat fogtak el a rendőrök.

Dunaújvárosi Hírlap

Velencén figyeltek fel a gárdonyi járőrök 2012. október 26-án délelőtt két férfire, akik kerékpárral és egy kézikocsival haladtak a város Tópart utcájában. Az intézkedés során kiderült, hogy a kézikocsiban réz csaptelepek, elvágott zárszelvények, szétszerelt fém lámpaoszlopok vannak. A két férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a gárdonyi nyomozók. A kihallgatások alkalmával elismerték, hogy egy velencei ingatlanról szerelték le a járőrök által megtalált tárgyakat. Miután azonban a Velencei-tó partján több hétvégi ház sérelmére követett el a közelmúltban ismeretlen tettes olyan lopást, betöréses lopást, amelyek során csaptelepek tűntek el a hatóság vizsgálja, hogy a jelen eljárásban kihallgatott, illetve azt követően bűnügyi őrizetbe vett két férfinak köze lehet lehet-e más, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekményhez is.

Dunaújvárosban három férfit fogtak el kora délután a járőrök, akik egy vaskorlátot fűrészeltek el. A három tetten ért férfi elismerte, hogy a kerítést azzal a szándékkal darabolták, hogy színesfém-újrahasznosító telepen értékesítsék. Elismerték, hogy a kerítés korábban eltulajdonított darabjait is ők adták le egy telepen. A rendőrök lefoglalták a szétfűrészelt korlátokat, a három férfival szemben büntetőeljárás indult.

Bicskén egy Kinizsi utcában lévő telephelyen ismeretlenek tulajdonítottak el több alumínium radiátort, motor álló részt, illetve hajtóművet, valamint alumínium lemezeke. Az adatgyűjtés során felmerült, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy helybéli férfi gyanúsítható. A férfit kihallgatták. A lopás ügyében megindított eljárást tovább folytatják a bicskei nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!