Rendőrségi

2012.07.21. 09:24

Halálos baleset és robbanásveszély a 8-ason

Ajka - Egy személy életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült a 8-as számú főút Ajka közeli szakaszán történt balesetben szombat reggel nyolc óra után.

MTI

Az eddigi információk szerint egy svájci rendszámú Porsche típusú személygépkocsi haladt Veszprém irányába, de a bakonygyepesi szakaszon átsodródott a szemközti sávba és egy kamionnal ütközött. A személyautó sofőrje, egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a hölgy utasa életét vesztette.


Átfejtik a kamion rakományát, nem szivárog az anyag

Átfejtik kamion rakományát, amely a 8-as főúton személyautóval ütközött Ajka-Bakonygyepesnél - közölte a katasztrófavédelem Veszprém megyei szóvivője az MTI-vel szombaton. Bakos György tájékoztatása szerint a tartálykocsi nyomás alatt lévő oxigént szállított, ami veszélyes árunak számít. Hangsúlyozta: bár az oldalára borult kamionból nem szivárog az anyag, a katasztrófavédelem munkatársai folyamatos felügyelet alatt tartják azt. A helyszínen a veszprémi és az ajkai tűzoltók mellett a műveleti szolgálat szakemberei is ott vannak. A rakományt szállító cég Budapestről mentesítő autót küldött a baleset helyszínére, az oxigén átfejtése várhatóan két-három órát vesz majd igénybe - közölte Bakos György.

Czirner József, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója korábban azt közölte, hogy a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette. Az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az ajkai kórházba, a kamionsofőr nem sérült meg a balesetben. A helyszínre egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett.


Várhatóan este hatig marad a teljes útlezárás a 8-as főúton

Ajka-Bakonygyepesnél, ahol egy folyékony oxigént szállító kamionba belerohant egy személyautó - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombat délután. Kómár Viktória tájékoztatása szerint a tartálykocsi rakományának átfejtése robbanásveszéllyel járhat, ezért a forgalmat a műszaki mentés alatt Ajkarendek felé terelik. Hozzátette: mivel mindkét irányból van lehajtó a főútról, így a mentés nem okoz fennakadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!