Rendőrségi

2012.02.28. 18:53

Karbantartó fáklya - Másfél órán át világított a tisztító tűz az erőműnél

Dunaújváros - Látványosságnak sem volt utolsó az a közel másfél órán át lángoló fáklya, amely Verebély úti gázmotoros erőműből lobogott magasan.

Dunaújvárosi Hírlap

 

 A fáklyázás ideje alatt kifogyott a hő a tárolókból, így az erőmű közvetlen környezetében néhány utcában rövid ideig csökkentett szolgáltatást tapasztalhattak a fogyasztók. A felfűtés a karbantartást után haladéktalanul elkezdődött.” - írja közleményében a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.


20:58 - Megmagyarázhatatlan, óriás lángcsóva, robbanás és tűz a Verebély László úti gázmotoros erőműnél - kaptuk az információkat a lapunkat megkereső olvasóktól kedden este. A Béke városrész közvetlen szomszédságában található erőműnél ugyanis közel másfél órán át lángolt a gáz...

Kiérkező tudósítónk már önkéntes megfigyelők társaságában szemlézhette ahogyan a gázfáklya hangulatos háttérvilágítást ad a panelházaknak.

- Csak a szokásos karbantartási munkát végezzük el. A szakmában ezt fáklyázásnak hívjuk, azaz tisztítjuk a gázvezetékeket - felelte lapunk kérdésére az E.ON egyik szakembere, aki nyomban hozzá is tette: mindez nem veszélyes, úgymond rutinmunka.

A dolog apró szépséghibája, hogy a  környéken élőket senki nem tájékoztatta a nem mindennapi jelenségről, így a gyakorlat alatt egyre több bámészkodó volt kíváncsi a fáklyás eseményre. Az illetékes szolgáltató egy másik képviselője kérdésünkre annyit árult el: a tisztító művelet másfél órán át tart, és még este nyolc óra előtt véget is ér. Így is lett!

19:43 A facebook-on több olvasónk is megosztott fényképeket, videókat az esetről.

Amatőr videó az esetről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!