Rendőrségi

2010.10.14. 16:42

Becsapós pénzváltó - kedvezőbb ajánlatból kevesebb pénz

Dunaújváros - Egy Vasmű úti pénzváltós értesítette a rendőrséget csütörtökön egy gyanús viselkedő baseballsapkás alakról. Mint kiderült, az illető korábban kedvező üzletet ajánlott azoknak, akik pénzt akartak beváltani, ám a kuncsaftok végül mindig rosszabbul jártak.

duol.hu

A csütörtökön délelőtt érkezett bejelentés nyomán, a helyszínen igazoltatásra szólították fel a sapkás férfit, akiről azonban kiderült, hogy nincs nála semmilyen okmány, egyébként pedig román állampolgár. Előállítását követően a bemondott születési ideje alapján ellenőrizték le a nyilvántartóból, de a dátumhoz tartozó fotó nem stimmelt. Kiderült azonban, hogy a megadott születési dátummal bíró férfivel szemben korábban a makói rendőrök már folytattak eljárást csalás miatt, és fotóval is rendelkeznek róla. Miután a tőlük beszerzett fotón az újvárosiak által elfogott férfi szerepelt, így a neve is ismertté vált. Ezután megállapították, hogy a férfit  két szerv is körözi: a Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a Kaposvári Rendőrkapitányság. A román férfi megelőzően felesége nevét viselte, ez bonyolította meg az azonosítását.

A férfit korábban pénzváltásos csalásokkal hozták összefüggésbe. Módszere az volt, hogy pénzváltók környékén megállt, és amikor sejtette, hogy valaki eurót szeretne beváltani forintra, vagy fordítva, kedvezőbb ajánlatot tett, mint a hivatalos árfolyam. Aki ráállt az üzletre, rendszerint megjárta, mert a férfi addig keverte a bankjegyeket, amíg nagyságrendileg kevesebb összeget adott át ellenértékként. A dunaújvárosi nyomozók a jelenlegi elfogás kapcsán elővették azon ügyeket, amelyekben eddig területükön nem sikerült eredményt elérni. Eddig egy sértett ismerte fel határozottan az elfogott román férfiben azt a személyt, aki még 2008-ban negyedmillió forinttal megkárosította. A tettes híján régebben lezárt néhány ügyben még folyamatban van a sértettek részéről a felismertetésre bemutatás, az azonban már biztos, hogy a férfiért a nyíregyházi nyomozók jönnek, és intézkednek.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság forrónyomos nyomozói szerint a délelőtt elfogott román férfi az egész országban szedte hiszékeny áldozatait – tudtuk meg R. Szabó Ágnestől, megyei rendőrségi szóvivőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!