2013.04.14. 14:09
Babos káposzta recept
Olvasónk Sebõk Zsuzsanna receptje.
Hozzávalók
fél dl olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő
1-2 babérlevél
csipetnyi őrölt kömény
1 kávéskanál bors
1 evőkanál pirospaprika
40 dkg savanyú káposzta
30 dkg fejtett bab
2 kanál liszt
1 doboz tejföl
20 dkg füstölt kolbász
Elkészítés
A vöröshagymát összevágjuk és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Beletesszük a pirospaprikát, 1,5 liter vízzel felengedjük. Hozzákeverjük a babot, a káposztát, és fűszerezzük. Puhára főzzük. Beletesszük a kolbászt, és még 5 percig főzzük. A tejfölbe beletesszük a lisztet, kevés vizet öntünk hozzá, simává keverjük, majd beleöntjük a káposztába és egybeforraljuk.