Púder Nélkül

2012.06.07. 06:22

''Strandikett''

Székesfehérvár - Csak a szupermodellek azok, akiknek nem okoz némi fejtörést a megjelenés, mielőtt strandolni mennek. Nekünk, átlag nőknek viszont készülni kell, ha vízpartra megyünk.

S. Töttő Rita

Szó sincs róla, hogy itt most arról lenne szó, hogyan adjunk le két hét alatt tíz kilót, hogy a nyaralás idejére elérjük az álomalakot. Egyéb trükköket is alkalmazhatunk, hogy optikailag és komfortérzet szempontjából is a legtöbbet hozzunk ki abból, amink van. Ezek segítségével könnyebben feledkezhetünk meg a tükörben tapasztalt kellemetlenségekről s elérhetjük, hogy valóban az élményeké legyen a főszerep a strandon is.
 
Az első s talán legfontosabb a fürdőruha kiválasztása, amelynél az alkatot kell figyelembe venni. Néhány trükk: a fiús, vékony alak esetében érdemes a push-upos felsőrésszel, vízszintes csíkokkal, fodrokkal próbálkozni. Azok a hölgyek, akik körte alkattal rendelkeznek, a felsőre helyezzék a hangsúlyt, a bikinialsó legyen egyszerű. Az alma alak esetében a felsőtest optikai nyújtásával érhetünk el jó hatást: mell alatt húzott strandruhával, egyberészes, kívül sötétebb színű fürdőruhával, amely karcsúsítja az alakot. A homokóra alkatúak bátran próbálkozhatnak: nekik a derékra kötött színes kendők épp úgy jól állnak, mint a trikinik.
 
Szintén otthoni feladat még a megfelelő szőrtelenítés is. A bikinivonal menti kis "bokrok" eltüntetése kötelező, ahogy a hónalj és a lábszőré is. Hogyan? Borotvával, krémmel, gyantával, de manapság már a végleges vagy tartós szőrtelenítés is megoldást jelenthet. Az első Csajos Napon is kaphattunk róla ízelítőt, Pap Csilla fehérvári szépségstúdiójának köszönhetően:
 
- A végleges szőrtelenítést mindig ősszel kell elkezdeni, mert nem érheti napfény - mondja Csilla, viszont jó hír, hogy a hónaljon, szeméremdombon akár most is meg lehet csináltatni, ha nem éri fény. Állítólag tényleg tartós, a bőr bársonyosan sima utána, bár a véglegesség azon is múlik, milyen bőr- és szőrtípusú, hány éves az ember lánya. 


 
Sokaknak okoznak fejfájást a bőrhibák: hajszálerek, seprűvénák, hegek, pirosodások, visszerek, striák, égések, tetoválások. Ezekre kitűnő megoldás a folyékony harisnya, amelyet szintén a Csajos Napon mutatott be, mégpedig Bozó Szilvia, aki szerint ez a folyékony testkrém vízálló, így strandolni is tökéletesen lehet vele, ráadásul magas fényvédőt tartalmaz.
 
Ha mindez megvan, törődjünk a hajunkkal. A fényvédelemmel ellátott hajápoló, hidratáló spray-k frissen tartják a hajat és annak színét, ezért arról se feledkezzünk meg. Laza lófarokba vagy kontyba csavarva rögzítsük, trendi a láthatatlan hajgumi és csat, tilos viszont a csicsa, a rózsaszín terror!
 
A strandon nem szabad sminket használni - ez egy fontos szabály, hangsúlyozza Csóka-Stáczer Ágnes fehérvári kozmetikus is. Akit mégis zavar a pigmentfolt, pirosodás, pattanás, ma már választhat például tartós, vízálló színezett fényvédőt arcra.  Egy tartós szájfény azért még belefér, s igazi sellőhatást érhetünk el vele.
 
És hát a lábbeli. Az apró termetű hölgyeknek sem javasolt a magassarkú papucs a strandon, mert kitörhetik a bokájukat. Legyen csillogó, mintás vagy  köves, plasztik, gumi vagy bőr, a lényeg, hogy könnyű legyen bele- és kibújni belőle, ne sajnáljuk, ha  saras lesz. A pedikűr (és a manikűr) igazodjon hozzá: a körömlakk színe lehet élénk, nyárias, korall, kék vagy bronz, nem hibázhatunk vele!   A strandtáskába ezek után már nem kell sok minden: fényvédő, újság vagy könyv, víz. Hagyjuk otthon a drága holmikat s aki még a mobilját sem viszi magával, az ám a menő csaj!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!