Szponzorált tartalom

2022.01.07. 00:00

Legyél több, mint egy diplomás! Emeld magasabb szintre a tudásodat!

Az állás és karrier portálokat böngészgetve figyelmesek lettünk arra, hogy szinte minden meghirdetett pozíciónál már-már elvárás, hogy legyen a jelentkezőnek felsőfokú végzettsége.

Legyél több, mint egy diplomás!

Bizony előfordul az is, hogy néhány pozícióra többszörös a túl jelentkezés. Természetesen, ha megfelelő végzettséged és elegendő szakmai gyakorlatod van, akkor biztosan meghallgatásra kerülsz, de biztos nincs más mód arra, hogy Te több legyél, mint a többiek? De van! Mutatjuk is, hogy hogyan! 

Az oktatási ranglétrát megmászva a szakma, technikum vagy érettségit követően lehetősége van tanuló felsőoktatási szakképzésre (FOSZK) mennie, ezt követően, vagy már a FOSZK előtt pedig diplomás alapszakra felvételiznie. 

Az esetek többségében a friss diplomás hallgatók, mint egy harmada dönt úgy, hogy magasabb szintre emeli a tudását. Másoddiplomát szerez, vagy az alapképzésének megfelelően választ egy mesterdiplomát.

A mesterdiploma lényege, hogy 2-4 félévben a meglévő diplomás tudásodat továbbfejleszted és máris jelentős előnnyel tudsz a munkaerőpiacon érvényesülni. 

A Dunaújvárosi Egyetem évek óta folyamatosan fejleszteni beiskolázási és oktatási módszereit, ami talán a mester hallgatók (MSC) számában látszik legjobban. Pár éve még csak pár hallgató felvételizett évente, 2021-ben pedig már közel 50 fő kezdte meg mesterdiplomás karrierjét az egyetemen.

A dunaújvárosi felsőoktatási intézményben Tanári- mérnöktanári vagy Gépészmérnöki mesterszakok közül tudsz választani.

A gépészmérnöki mesterképzés célja olyan mérnökök képzése, akik képesek a gépek, gépészeti berendezések és folyamatok koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására; a gépipari technológiák, illetőleg új anyagok és gyártástechnológiák kifejlesztésére, környezetszempontú alkalmazására; vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására; a műszaki fejlesztés, kutatás, tervezés és innováció feladatainak ellátására; hazai és/vagy nemzetközi szintű mérnöki projektekhez való kapcsolódásra, azok koordinálására, valamint a gépészeti tanulmányok doktori képzés keretében való folytatására is.

A tanári-mérnöktanári mesterképzés célja, hogy a műszaki és informatikai területen az iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszainak évfolyamain a szakközépiskolai, szakgimnáziumi, az iskolai rendszerű, illetve az iskolarendszeren kívüli oktatásban, a felnőttek át- és továbbképzésében, továbbá az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképzésekben az elméletigényes szakmai tantárgyak tanítására, az iskola pedagógiai feladatainak végzésére, a műszaki és informatikai szakképzés területén a pedagógiai kutatási, tervezési, fejlesztési feladatokra, valamint a szakképzésben résztvevők korosztályi problémáinak, speciális nevelési feladatainak ellátására képes tanárok képzése, továbbá a tanulmányaik doktori képzésben való folytatására történő felkészítése.

Természetesen számos előnnyel is járhatsz, ha a Dunaújvárosi Egyetemre felvételizel:

  • Országosan szinte csak itt fogadnak be, majdnem bármilyen műszaki, informatikai, mérnöki diplomát jelentkezéskor. Ezzel garantálják felvételed.;
  • A jelentős múlttal rendelkező Tanárképző Központ oktatói a tudományterületek jeles képviselői;
  • Ipari partereknek köszönhetően az vállalati szférában való elhelyezkedésed szinte garantált;
  • Évente akár 8 – 10 nap szabadsággal tudod teljesíteni a jelenléti követelményeket;
  • Családi bölcsödében kisgyermeked el tudod helyezni;

Ha felkeltette érdeklődésedet az egyetem bármely mesterképzése akkor látogass el a Felvételi 2022 (uniduna.hu) honlapra! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!