2015.04.06. 06:09
Mire jó (még) a mikró?
A mikró segítsége sokszor jön jól, mutatunk pár tippet, hogy hol, mikor lehet segítségünkre háztartási gép.
Mikrózzuk 30 másodpercig a paradicsomot vagy a barackot, majd hagyjuk kihűlni! Ezután könnyen lecsúszik a héjuk.
Ha kristályos a méz, vegyük le az üveg tetejét, és mikrózzuk 50 százalékon 2 percig. Ezután újra szép, folyós állagú lesz a mézünk.
Ha a citromot 20 másodpercre betesszük a mikróba, könnyebben facsarható, és több leve is lesz.
Könnymentessé tehetjük a hagymapucolást, ha azután fogunk hozzá, hogy a végeiket levágva, 30 másodpercig teljes fokozaton mikrózzuk őket.
A száraz kenyeret is felfrissíthetjük, ha nedves papírtörlővel körbetekerjük és 10 másodpercig mikrózzuk. Ha szükséges, ismételjük meg a műveletet.
A tippeket célszerű kevesebb idővel kipróbálni, tekintve, hogy a hatás függ a mennyiségtől és a mikró teljesítményétől is.