Mindig van lejjebb

2024.06.11. 11:06

Feljelentették Magyar Pétert, miután listázta az ATV munkatársait

Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult Tényi István – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügy előzménye: a Tisza Párt alelnöke azért rohant el az ATV adásából, mert a műsorban szembesítették korábbi hazugságával, miszerint a csatorna nem szerepeltette. Ezután Magyar Péter hétfőn este a közösségi oldalán közzétette az ATV munkatársainak névsorát, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is.

MW

Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Közérdekű bejelentésemet a 2013. évi CLXV. törvény 1. § (3) bekezdése alapján, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. 38. § (2) bekezdése, valamint 52. § (1) bekezdése alapján teszem

– tájékoztatta a Magyar Nemzetet a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István.

Magyar Péter hétfőn este a közösségi oldalán

közzétette az ATV munkatársainak névsorát, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is, ám ezek személyes adatnak minősülnek.

A politikus többek között ezzel az akciójával kívánta alátámasztani, hogy állítása szerint előre kitervelt provokáció áldozatául esett, miközben csupán korábbi kijelentéseivel szembesítették őt az ATV műsorában.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában