Emlékezés

2024.02.25. 14:17

Vándortárlat nyílt Wittner Máriáról

Az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő emlékére rendezett kiállítás a „Készültem az útra” címet kapta.

Balázs D. Attila

Az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő, Wittner Mária emlékére rendezett kiállítás a dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központban a megnyitó napján, 2024. február 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Wittner Mária egy volt közülünk, mégis, több volt, mint hétköznapi ember, egy valóságos ’56-os hős – hangzott el a dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központban a „Készültem az útra” című, Wittner Máriáról szóló vándorkiállítás megnyitóján, amelyen Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő is részt vettek.

WITTNER Mária; TUZSON Bence
Tuzson Bence igazságügyi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő, Wittner Mária emlékére rendezett kiállítás megnyitóján a dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központban 2024. február 20-án
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő emlékére rendezett tárlat a Patrióták műhelyében készült, a Miniszterelnökség támogatásával, Hajagos Csaba történész-kurátor szakmai irányítása alatt, azzal a céllal, hogy Wittner Mária életművét minél többeknek bemutassa.

 Wittner Mária olyan ember volt, aki összeköti a generációkat – mondta az igazságügyi miniszter az 1956-os szabadságharcosról, volt országgyűlési képviselőről. Ha vele beszélgetett az ember, úgy érezhette, összekötődik az idővel, összekötik ’56-tal – fűzte hozzá Tuzson Bence.

Németh Szilárd arról beszélt, hogy a kiállítást még nyolc helyen mutatják be.

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjától, február 25-étől el fogunk jutni június 9-éig, Wittner Mária 87. születésnapjáig, ami egyben az önkormányzati és az európai parlamenti választás időpontja

– részletezte.

NÉMETH Szilárd
Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő, Wittner Mária emlékére rendezett kiállítás megnyitóján a dunakeszi VOKE József Attila Művelődési Központban 2024. február 20-án
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Az eseményen Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke felemlítette, Wittner Mária azt az üzenetet hagyta a Patriótákra, hogy „a zászlót soha ne hagyjuk a földön heverni, a zászlót fel kell venni és tovább kell vinni”. Kiemelte, lényegében ezt a küldetést teljesíti a kiállítás, amely Wittner Mária szabadság melletti kiállásának üzenetét viszi szerte a Kárpát-medencében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában