Kémeket építettek be szerinte

2024.02.27. 21:23

Márki-Zay Péter mozgalmánál tartott házkutatást a NAV

A 2022-es közös ellenzéki listavezető jelentette be, hogy házkutatást tartotta mozgalmánál a NAV – írja a Mandiner. Márki-Zay Péter megjegyezte, hozzájuk „kémeket építettek be”.

MW

Házkutatás volt Márki-Zay Péter mozgalmánál

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Nálunk is olvashatott róla, hogy végleges jelentés készült az ellenzéki pártfinanszírozással kapcsolatban. Az Állami Számvevőszék szerint a 2022-es választások során a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett MMM-től „nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásban, azaz tiltott párttámogatásban részesült a választási kampány során ezen pártok helyett és érdekében finanszírozott kampánytevékenység formájában”.

MÁRKI-ZAY Péter
Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke 
Fotó: Kovács Attila / Forrás: MTI

Márki-Zay mozgalmához vonult ki a NAV

Az ellenőrzés során a jogsértés ténye, valamint részben a tiltott párttámogatás összegszerűsége is megállapítható volt

– fogalmazott az ÁSZ, megjegyezve, emiatt büntetés kiszabását állapították meg, ugyanakkor a külföldi támogatásban érintett kampánypénzek miatt a NAV is eljárást folytat. Mint kedd délután kiderült, igen aktívan.

A mai reggel a NAV nyomozói előbb a Mindenki Magyarországa Mozgalom könyvelőjéhez szálltak ki házkutatásra, majd pedig a szervezt budapesti irodájában jelentek meg

– közölte kedd délután Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Tudtuk, hogy bennünket nemcsak megfigyelnek, lehallgatnak, közénk ügynököket, kémeket építenek be, hogy a saját csapatunkban is vannak, akik minden lépésünkről jelentést tesznek a Fidesznek

– magyarázta az ellenzéki pártok 2022-es közös listavezetője, aki korábban maga vallotta be, hogy az Action for Democracy nevű szervezet az Egyesült Államokból támogatta dollárokkal az ellenzéki kampányt.

A Mandiner levélben fordult az adóhatósághoz, azt ígérik, válasz esetén azt is közzéteszik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában