Fontos kérdések

2024.01.26. 15:12

Kioktatás helyett válaszokat vár Menczer Tamás az amerikai nagykövettől (videó)

Menczer Tamás legújabb videójában reagált David Pressman szavaira, aki egy interjúban beszélt Magyarországról és élesen bírálta Orbán Viktort.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára úgy fogalmaz a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében, hogy ha az amerikai nagykövet még egyszer oktatást szeretne tartani a magyar külpolitikával kapcsolatban, akkor előtte két kérdésre válaszoljon. 

Menczer Tamás arra volt kíváncsi, hogy 

miként lehetséges az, hogy tavaly, 2023-ban Oroszország vált Amerika legnagyobb uránbeszállítójává?

Az álamtitkár így folytatta:

Hogyan lehetséges az, hogy tavaly, 2023-ban Amerika több mint egymillió dollárt költött Oroszországban uránra?

Az ügy előzménye, hogy David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Financial Times brit lapnak adott interjúban többek között azzal vádolta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy „képzeletbeli külpolitikát” folytat, amely a Kreml érdekeit szolgálja és aláássa a NATO-szövetség egységét. 

Pressman bírálta Orbán nemzetközi ügyekhez való hozzáállását, és úgy jellemezte, hogy az „elképzelt megszállókon” és egy „fantáziált hungarofóbián” alapul, amely szerinte Orbán belpolitikai programját szolgálja, de végső soron csak kitaláció – adta hírül a Magyar Nemzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában