Államfői elismerés

2023.11.24. 18:15

Novák Katalin: a határon szolgálatot teljesítők garantálják a magyar emberek biztonságát

A határon szolgálatot teljesítők garantálják azt, hogy a magyar emberek biztonságban érezhetik magukat hazájukban – jelentette ki az államfő a bácsszentgyörgyi határátkelőhely közelében pénteken.

MW

Novák Katalin Kiskőrösre is ellátogatott

Forrás: Novák Katalin / Facebook

Novák Katalin a Bács-Kiskun vármegyei látogatásának harmadik napján a határszemlét követően azt mondta: a vármegyében van a leghosszabb magyar-szerb határszakasz, és itt nemcsak Magyarország, hanem egész Európa határait is védik.

Véleménye szerint az illegális bevándorlók a felállított határzár és a fizikai védelem miatt tudják, hogy nem érdemes próbálkozni, mert azok visszatartják azokat, akik illegálisan akarnák átlépni a határt. A köztársasági elnök köszönetet mondott a határon szolgálatot teljesítőknek, 

mert ők garantálják azt, hogy a magyar emberek nyugodtan alhatnak.

Novák Katalin a déli határszemlét követően a fa- és textiljátékokat előállító bácsszentgyörgyi játékgyárba ment, majd háromnapos Bács-Kiskun vármegyei látogatását Petőfi Sándor szülővárosában, Kiskőrösön zárta.

Az államfő este a vármegye vezető személyiségeinek adott elnöki díszvacsora keretében nyújtja át a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Szilágyiné Szinger Ibolyának, az Eötvös József Főiskola rektorának.

Bács-Kiskun vármegyében is azt tapasztaltam, hogy a családok adják az erőt. Személyesen szerettem volna gratulálni a Polgár családnak az újszülött érkezéséhez

 – írta péntek esti bejegyzésében az államfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában