Reagálás

2023.09.14. 10:46

Itt tart ma a baloldal: Lenintől idézett az Európai Parlamentben a zöldek frakcióvezetője

Már Lenint idézgeti az európai baloldal, a magyar elvtársaik, Dobrev Klárától Donáth Annáig pedig szemrebbenés nélkül tűrik ezt. Ide jutott az Európai Parlament 2023-ra – írta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője közösségi oldalán.

MW

A Zöldek frakcióvezetője, Philippe Lamberts

Forrás: NurPhoto via AFP

Fotó: Daniel Pier

– Vlagyimir Iljics Lenint fogom idézni: ahol akarat van, ott megoldás is van – fogalmazott Philippe Lamberts, az Európai Parlament képviselője felszólalásakor. A zöldek frakcióvezetője mindeközben mosolygott is. 

A politikus szavaira Hidvéghi Balázs közösségi oldalán reagált, mint fogalmazott:

Philippe Lamberts attól az embertől idézett, akinek eszméi milliók halálát és felfoghatatlan mennyiségű szenvedést okoztak világszerte. Lenint idézni elképesztő érzéketlenség az áldozatok iránt és a kommunizmust megélt közép-európai népek iránt.

A fideszes európai parlamenti képviselő kiemeli: „Itt tart ma az európai baloldal 2023 őszén. Amikor jövőre majd szavazunk az EP-választásokon, akkor arról is döntünk, hogy akarunk-e ilyen embereket, és a magyarországi elvtársait, a baloldali elvtársait az Európai Parlamentbe küldeni vagy nem” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában