Cselekvés

2023.09.20. 21:00

Gyermekvédelmi ügyben tett bejelentést a budapesti főispánnál Hidvéghi Balázs

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik üzletében értékelése szerint „nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat” árusítanak a gyermekkönyvek között – írja az MTI.

MW

A fideszes politikus bejelentést tett a homoszexualitást népszerűsítő kiadványok miatt

Forrás: Hidvéghi Balázs Facebook-oldala

Fotó: vadocz david

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botond fővárosi főispánnak címzett levelét, amelyben azt írta: hétfőn arra lett figyelmes, hogy

a Liszt Ferenc-repülőtér egy könyvet és újságot árusító üzletében Alice Oseman Heartstopper című könyveit a gyermekkönyvek között kiállítva kínálják megvételre.

Hidvéghi Balázs álláspontja szerint ez a gyakorlat ellentétes a gyermekek védelméről szóló törvénnyel és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelettel, amely kimondja, hogy a 

„születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos”, illetve azok „a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók”.

A fideszes EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében a gyermekvédelmi jogszabályok betartását és gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában