Nincs megállás

2023.09.04. 21:57

A Soros-hálózat beleszólna a lengyel választásokba is

A Soros-birodalom tulajdonában lévő Pluralis vállalat többségi részesedést szerzett a Gremi Media-ban, amely többek között a Rzeczpospolita és a Parkiet lengyel napilapok kiadója. A hivatalos közlemények szerint a vásárlás „semleges” volt, tiszteletben tartják majd a szerkesztőség függetlenségét, és „a független lengyelországi médiát kívánják támogatni”.

MW

Soros György a Világgazdasági Fórum (WEF) éves davosi találkozóján 2022. május 24-én

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

Ez azt jelenti, hogy a Pluralis átveszi az irányítást a Gremi Media felett, és teljes körű döntéseket hozhat az irányítási és szerkesztési kérdésekben. Tekintettel arra, hogy azért vette át a céget, hogy bővítse, nem pedig azért, hogy felszámolja vagy tönkretegye, remélem, hogy minden érték benne marad, és a cég tovább fejlődik

– nyilatkozta Boguslaw Chrabota, a Rzeczpospolita főszerkesztője a PAP lengyel hírügynökségnek. Chrabota hozzátette, hogy a Pluralis nem kíván beavatkozni a médiatartalomba, pusztán az üzleti kérdéseket irányítja majd – írja a Magyar Nemzet. 

Közben a lengyel lapok arról írnak, hogy a Pluralist hivatalosan azért hozták létre, hogy „megakadályozzák a média »orbánizálódását« Közép-Európában” – tudta meg a Mandiner.

Ezt alátámasztandó, a DoRzeczy lengyel jobboldali lap idézi a Soros Economic Development Fund közleményét arról, hogy miért fektettek be a Pluralisba: 

2005 óta a független európai médiát egyre nagyobb veszély fenyegeti, mégpedig az, hogy a tőke a politikusok és a politikailag elkötelezett oligarchák kezében összpontosul. A 2000-es évek végi pénzügyi válság és a közösségi média technológiája megzavarta a hagyományos médiamodelleket, és megkönnyítette a gazdag oligarchák és kormányok számára a hírszolgáltató cégek felvásárlását. Számos kormány megváltoztatta szabályozási környezetét, hogy nagyobb ellenőrzést gyakoroljon a tájékoztatás felett, és az állami pénzeszközök felhasználása a média finanszírozására a média függetlenségének megbomlásához vezetett. Ez az ellenséges környezet viszont a külföldi médiatulajdonosok elvándorlásához vezetett a térségből, ami vákuumot teremtett, amelyet nagyrészt politikai érdekek töltöttek be.

Mindez tökéletesen beleillik abba a „tervbe”, amit Alex Soros a Politico hasábjain jelentett be: 

nem vonulnak ki Európából, hanem áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára.

A teljes cikk ITT olvasható.

Soros György üzlettársa lett Varga Zoltán, a baloldali médiumok tulajdonosa

A baloldali propaganda zászlóshajója a Central Csoport és a Pluralis B.V. hétfőn bejelentette, hogy a Central International Kft., a Central Csoport leányvállalata kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a lengyelországi Gremi Media S.A. kiadóban. A Gremi Media legnagyobb részvényese továbbra is a holland székhelyű Pluralis B.V. maradt – írja az Origo.

A fenti folyamat jól mutatja, hogy hazugság volt, hogy Sorosék elhagynák Magyarországot. Ezzel szemben fokozzák a tevékenységüket és mindent elkövetnek a jobboldali kormány megbuktatásáért.

Soros György és fia, Alex
Forrás: Facebook

Varga Zoltán 2014-ben vette meg a Centralt. A cégcsoport lapjai korábban a Sanoma finn céghez tartoztak, amely 2014 áprilisában jelentette be, hogy eladja magyarországi érdekeltségét egy magyar pénzügyi befektetőnek, amely a Central Fund volt – emlékeztet a Magyar Nemzet.

„Hadd hangsúlyozzam: technokrata szemlélettel rendelkező pénzügyi befektető vagyok, függetlenként próbálok mozogni a médiapiacon. A vállalkozás célja a szórakoztatás és a profit. A 24.hu portálon kívül nincs is politikai termékünk” – nyilatkozta Varga a balliberális értékrendű 24.hu portálról a Médiapiac.com-nak 2016-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában