Egyedülálló kezdeményezés

2022.12.04. 11:52

Több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét

A program fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Rendkívül nagy érdeklődés mellett, több mint 120 ezer gyerek részvételével indul hétfőn az Állatvédelmi témahét, amelynek fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter – közölte a tárca az MTI-vel vasárnap.

Kiemelték, hogy a december 5. és 9. között online, illetve külső helyszíneken is megvalósuló program egy egyedülálló közoktatási kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melyben nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

A pedagógusok és civil szervezetek részvételével az oktatás az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszál.

Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos a közleményben kiemelte, hogy a felelős állattartásra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, hiszen a ma generációja a jövő állattartója.

A Magyar Állatkertek Szövetsége és az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével az online oktatás mellett a gyermekek számos izgalmas külső tevékenységen is részt vehetnek, de a kutyasétáltatás és menhelylátogatás is része a programnak – írták.

Az Állatvédelmi témahét Ovádi Péter kormánybiztos köszöntőjével indul, amely megtekinthető a témahét közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában