Illegális bevándorlás

2022.12.28. 13:47

Autós üldözés után hajtott rendőrkocsinak egy embercsempész a fővárosban

Egy grúz embercsempész szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak Budapesten. Az elfogás során két rendőr is megsérült. A kisteherautó rakteréből 35 illegális migráns került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Autós üldözés után egy grúz embercsempész szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak a fővárosban, az elfogás során két rendőr is megsérült – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon szerdán. 

Azt írták, kedden 21 óra körül Biatorbágy közelében, az  M1-es autópályán a járőrök ellenőrizni akarták egy lengyel forgalmi rendszámú kisteherautó vezetőjét, aki azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, és a főváros irányába elhajtott.

A kisteherautót vezető grúz állampolgárságú embercsempész menekülés közben Budaörsön három, Budapesten a Budakeszi úton, az Attila úton és a Szilágyi Erzsébet fasorban további hét autónak ütközött neki, valamint egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. 

A rendőrök végül az I. kerületben, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél kényszerítették megállásra a férfit. Az embercsempész a kisteherautójával szándékosan a rendőrautónak hajtott, majd elfutott, de a közelben elfogták – tudta meg az MTI.

A kisteherautó rakteréből 35 illegális migráns került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat, közülük senki sem sérült meg – írta a rendőrség. A rendőrök a grúz férfit előállították, és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A BRFK közlése szerint mivel felmerült a hivatalos személy elleni erőszak, valamint a közúti veszélyeztetés gyanúja is, az ezzel kapcsolatos iratokat a rendőrség megküldi az ügyészségnek.

Az üldözésről készült videót ITT lehet megnézni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában