Országgyűlés

2022.09.15. 07:45

Kihelyezett frakcióülés: középpontban a szankciók

Szeptember 26-án kezdődik a parlament őszi ülésszaka, előtte pedig a kormánypártok a hagyományoknak megfelelően kihelyezett frakcióülést tartanak, ahol Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond a képviselőcsoportok tagjai előtt, továbbá fontos döntésekről is megállapodhatnak. A Magyar Nemzet információi szerint a tanácskozáson főleg az elhibázott brüsszeli szankciókról lesz szó.

Simicskó István országgyűlési képviselő (balra), Kocsis Máté országgyűlési képviselő a kihelyezett frakcióülés Esztergomban 2021. 09. 16-án

Forrás: Magyar Nemzet

Az Oroszország ellen hozott, elhibázott európai uniós szankciók állnak majd a kormánypártok kihelyezett frakcióülésének középpontjában

– tudta meg a Magyar Nemzet. Mint azt korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán közölte: szeptember 21–22-én tartja a parlamenti ülésszakot megelőző szokásos frakcióülését a Fidesz és a KDNP. „Azon dolgozunk az Országgyűlésben is, hogy az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók ellenére is biztos legyen az ország energiaellátása, rezsivédelmet kapjanak a háztartások és megőrizzük a családtámogatásokat” – közölte akkor a frakcióvezető.

Arról, hogy a frakcióülésen megemlékeznek-e a tegnap elhunyt Wittner Máriáról, 1956-os szabadságharcosról, aki 2006 és 2014 között két cikluson át volt a Fidesz országgyűlési képviselője, Hollik István, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek jelezte: 

méltó módon fognak megemlékezni a Fidesz és a KDNP képviselői volt képviselőtársukról.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak, ahol Orbán Viktor a frakció tagjainak felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait.

A szankciók az őszi politikai idény másik fontos eseményén, a múlt heti kötcsei pikniken is szóba kerültek.

Ismert: a miniszterelnök a rendezvényen a jobboldali-konzervatív szellemi és gazdasági holdudvar meghívottjai előtt zárt körben adott helyzetértékelést a politikai folyamatokról. Az eseményről Orbán Viktor a Facebook-oldalán úgy számolt be, hogy „Legyen béke, szabadság és egyetértés!”. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója pedig azt nyilatkozta, hogy 

át kell gondolni az Oroszország elleni szankciós politikát.

Legutóbb februárban, Balatonfüreden tartottak kihelyezett frakcióülést, ahol a legfontosabb témák az országgyűlési választás kampányára történő felkészülés, valamint a gyermekvédelmi népszavazás voltak. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában