Újabb botrány a láthatáron

2022.09.12. 11:59

Karácsony mozgalmát is támogatta az Action for Democracy (videó)

Egyes vélekedések szerint Karácsony Gergely több mint 500 millió forintot költött az előválasztás során – ám hogy a pénz pontosan honnan érkezett, az ma sem teljesen átlátható: a 99 Mozgalom éves beszámolójában a finanszírozókat nem tüntették fel. A Kontra azonban kiszúrta, hogy a főpolgármester ernyőszervezete egy ideig szerepelt az Action for Democracy támogatotti listáján.

Karácsony Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Csakhogy szeptemberben az amerikai csapat közzétett egy közleményt, amelyben letagadta ezt – ami már csak azért is érdekes, mert ők voltak azok, akik 1,85 milliárd forinttal segítették Márki-Zay mozgalmát. Az egyik legfőbb célkitűzésük a magyar kormány megbuktatása volt, sőt, a jelek szerint CIA-s bekötéseik is lehetnek.

Ebből is látszik, hogy igen erős nemzetközi beavatkozási kísérlet történt a magyar választásba. 

Ahogy az egyre valószínűbb: az eleinte Karácsony mögé felsorakozó globalista körök átpártoltak Márki-Zayhoz.

Még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból

– ezt maga Márki-Zay Péter jelentette be a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjában. Az  időpont sem mellékes: augusztus közepe – idézi fel a Kontra. A volt miniszterelnök-jelölt arról is beszélt az interjúban, hogy ennek a segítségével tudták kifizetni a kampány utolsó számláit.

Az adományokat az Action for Democracy gyűjtötte össze, hogy aztán a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára több tételben utalja át.

Ez az a szervezet, amelyik a Karácsony Gergely-féle Kilencvenkilenc Mozgalmat is egy ideig támogatottként tüntette fel. Az MMM-nek a logója a mai napig ott van a honlapjukon, ám – mint ahogy a cikk elejéről kiderült – a főpolgármester ernyőszervezetét levették onnan.

Tekintsük át az időrendet: 

  • Márki-Zay augusztus 27-én beszélt a mozgalma számlájára érkező tengerentúli támogatásokról – ebből rövidesen országos botrány kerekedett;
  • Szeptember 1-én – még mielőtt bármilyen hír napvilágot látott volna Karácsony mozgalmának finanszírozásával kapcsolatban – az Action for Democracy közölte, hogy sosem támogatták a Kilencvenkilencet;
  • Ez előremenekülésnek tűnik, ami azt feltételezi, hogy jó eséllyel ugyanazok a nemzetközi körök öntötték a pénzt Karácsony és Márki-Zay politikai hátországába.

Márki-Zay mozgalma a rengeteg pénz mellett olyan politikai, katonai és titkosszolgálati hátszelet is kapott az Amerikai Egyesült Államokból, amelyre talán eddig nem is volt példa. Mint a Kontra kiderítette, a kampánypénzeket alaposan megnyomták: összesen – legalábbis a hivatalos beszámoló szerint – 1,85 milliárd forinttal segítették ki az MMM-et.

Feszültség lehet Soros hátországában?

Amennyiben az Action for Democracy nem közölte volna, hogy nem támogatták a Kilencvenkilenc Mozgalmat, valószínűleg sosem merült volna fel ez a verzió. Így azonban várhatóan újabb botrány robban ki, a magyar baloldal vezetőinek – elsősorban a főváros főpolgármesterének – megint magyarázkodniuk kell majd.

A vesztes magyarországi parlamenti választást követően egyre több jel utal arra, hogy komoly zavar alakult ki Soros nemzetközi és hazai hátországában.

Elnézve az ellenzéki politikusok mozgását úgy fest, hogy megkezdődtek a pozícióharcok a következő választásokra: ki tud közelebb kerülni a nemzetközi finanszírozókhoz? Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szénája sem áll túl jól, így a Kontra szerint könnyen előfordulhat, hogy új szereplőt fog előretolni a magyar politikát átszövő külföldi hálózat.

A teljes cikk ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában