Oktatás

2022.04.05. 11:14

Megjelent az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzék

Negyven kiadó több mint 2400 kiadványát, köztük új fejlesztésű tankönyveket tartalmaz.

Megjelent az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzék, amely negyven kiadó több mint 2400 kiadványát, köztük új fejlesztésű tankönyveket tartalmaz – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a tankönyvrendelés a 2022/2023-as tanévre az előírásoknak megfelelően elindult, az iskolák a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. felületén rögzíthetik rendelésüket április végéig. A könyveket augusztusban szállítják ki az iskolákba – tették hozzá.

Azt írták: a tankkönyvkatalógusban a kiadványok teljes terjedelmükben megtekinthetők, és a tankönyvekhez készített mintatanmenetek, valamint a könyvekhez kapcsolódó CD-k, DVD-k tartalma is elérhető.

A tavalyi tanévhez képest 94 közismereti, 43 nemzetiségi és 32, sajátos nevelési igényű tanulóknak készült kiadvány, 42 nyelvkönyv – angol, német, spanyol, francia, japán és latin nyelven –, valamint további új – piaci szereplők, egyházi kiadók által fejlesztett – tankönyv is megtalálható. Emellett az orosz–ukrán háború miatt menekülő ukrán gyermekek nyelvoktatásához kétféle ukrán-magyar nyelvkönyv nyújt segítséget – ismertették.

Hozzátették: a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. és az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható tankönyvjegyzék megfelelő választási lehetőséget ad a pedagógusoknak és az intézményeknek ahhoz, hogy saját igényeik szerint alakítsák ki, mely tankönyveket használják.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a kormány az első osztálytól kezdve a középfokú oktatás befejezéséig – ahogy a 2020/2021-es tanév óta mindig – idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket valamennyi tanulónak.

Idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően elkészültek az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek is – olvasható a közleményben.

 

Borítókép: Diákmunkások tankönyveket készítenek elő szállításra Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában 2021. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában