Budán nyugodtabban élnek, mint Zuglóban

2022.02.05. 10:00

Karácsony tagadja, hogy bérelt lakása egy fővárosi politikushoz köthető

Buda elitnegyedébe, egy pasaréti ingatlanba költözött Karácsony Gergely, aki tagadja, hogy egy, a Fővárosi Önkormányzattól pénzbeli juttatásban részesülő momentumos politikushoz köthető az általa bérelt lakás. De miért titkolózik? – tette fel a kérdést cikkében a Ripost.

Az elmúlt héten vált széles körben ismertté, hogy Karácsony Gergely már régóta nem saját zuglói lakásában él. A tulajdonában álló családi ingatlanból a korábbi zugló polgármester, ugyanis egy elegáns pasaréti ingatlanba költözött.

Ez a magyarázata annak is, hogy a főpolgármester rendszeresen az Erzsébet-híd Budáról Pestre vezető buszsávját használja szolgálati autójával.

 

A főpolgármester a hírre első körben annyit reagált, hogy költözéséről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságnak, az erről szóló nyilatkozatot azonban csak hosszas keresgélés után lehet megtalálni az interneten.

Forrás: Ripost.hu

A Ripost szerint, Karácsony egy meglehetősen alákérdezős, propagandaízű 24.hu anyagban ejtett erről néhány szót. Tavaly ősszel, egy kétségkívül előre egyeztetett kérdésre, mintha elébe akart volna menni kínos helyzeteknek, röviden ennyit talált mondani:

Forrás: 24.hu

A Ripost megpróbálta kideríteni, vajon a szóban forgó társasház melyik lakásában él Karácsony. A kapucsengőn található nevek közül jó eséllyel a Buzinkay név látszott megoldásnak.

Buzinkay Pál mérnök ugyanis a kilencvenes években, a Demszky-érában éppen Karácsony jelenlegi munkahelyén, a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. 

Forrás: Ripost.hu

Buzinkay György momentumos politikus pedig jelenleg kap többféle jogcímen nem kevés pénzbeni juttatást a Fővárosi Önkormányzattól: 2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap havi juttatást a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta – emelte ki a Ripost.

A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta

A Ripost megkérdezte a Fővárosi Önkormányzatot, hogy megfelelnek-e a valóságnak azok az értesülések, hogy Karácsony Gergely a Buzinkay családtól bérli a pasaréti lakást, ők azonban válaszlevelükben tagadták ezt. Azt azonban továbbra is titkolják, hogy kinek a lakását bérli valójában a főpolgármester.

A teljes, eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában