Járvány

2021.11.24. 10:37

Országszerte több száz polgárőr állt szolgálatba az oltópontokon

Keddtől ismét segítik az egészségügyi dolgozók és a honvédség munkáját a beléptetésnél, ezenkívül hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához, segítik az oltásra érkezőket a tájékozódásban, a mozgásukban korlátozottakat pedig az oltópontra jutásban.

Országszerte újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – tájékoztatott az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ).

A vártnál is többen veszik fel az oltást a rendkívüli oltási akció hetében, ezért a kormányhivatalok és az egészségügyi intézményekből érkező kéréseknek megfelelően keddtől újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot országszerte a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – írták.

Hozzátették: 

a polgárőrök – akik a munkájuk mellett, önkéntesen végzik feladatukat – amellett, hogy segítik az egészségügyi dolgozók és a honvédség munkáját a beléptetésnél, az épületeken kívül hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához, segítik az oltásra érkezőket a tájékozódásban, a mozgásukban korlátozottakat pedig az oltópontra jutásban.

Az OPSZ közleménye szerint a polgárőrök – az előző járványhullámhoz hasonlóan – újra segítik a kistelepüléseken a háziorvosokat, kiszállítják nekik a szükséges oltóanyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában