Ország-világ

2021.03.09. 14:48

Dobrev először hazudott, most pedig nagyon beteg

Felelőtlen döntés: a DK várható miniszterelnök-jelöltje a járvány kellős közepén maszk nélkül indult országjárásra.

Budapest, 2019. október 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselõje, az EP alelnöke érkezik szavazni az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Nemcsak a saját, hanem mások egészségét is veszélybe sodorta Dobrev Klára azzal, hogy a járvány kellős közepén indult országjárásra. A DK várható miniszterelnök-jelöltje ráadásul hazudott is akkor, amikor azt állította, hogy minden találkozóján viselték a maszkot. Gyurcsány Ferenc felesége most alig várja, hogy mihamarabb túl legyen a betegségen – írja a Magyar Nemzet.

Alkalmas-e miniszterelnök-jelöltnek, sőt, kormányfőnek? – vetődik fel a kérdés azzal kapcsolatban, hogy Szombathely, Szeged, Dunaújváros, Salgótarján és Tatabánya érintésével Dobrev Klára a járvány kellős közepén indult országjárásra, hogy polgármesterekkel, illetve helyi DK-s vezetőkkel találkozzon. Noha hivatalosan még nem jelentették be, a körút minden bizonnyal már Dobrev miniszterelnök-jelölti kampányának része volt.

Az eleve felelőtlen döntést Gyurcsány Ferenc felesége azzal tetézte, hogy amikor az ATV-ben arról kérdezték, hogy nem veszélyes-e így az országot járni, azt állította:

– Tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk, igyekszünk távolságot tartani.

Mondta ezt Dobrev Klára úgy, hogy

közösségi oldalán ő maga posztolt öt képet is arról, amelyek egyikén sem ő, sem tárgyaló partnerei nem viseltek maszkot. Így ez történt például Botka László Szeged, illetve Dunaújváros jobbikos polgármesterével, Pintér Tamással is.

A napokban ugyanakkor Dobrev Klára bejelentette, hogy elkapta a koronavírust és karanténban van. Gyurcsány Ferenc felesége a Blikknek most arról beszélt, hogy a tipikus tünetek nála is jelentkeztek, lázas, fáj a feje, fájnak a végtagjai. Mindenben követi az orvos utasításait, így reméli, ennél rosszabb már nem lesz és hamar túl lesz a betegségen. Állította: a napi többezres új megbetegedés mellett szinte lehetetlen kideríteni, kitől kapta el a fertőzést. Szerinte olyan gyorsan terjed a járvány, hogy gyakorlatilag már nincs olyan ember, akinek a szűkebb-tágabb környezetében ne lenne fertőzött. A következő egy-két hetet biztosan otthon tölti, egészen addig, ameddig fertőzőképes – fejtette ki.

Mindezen túl fontos még megemlíteni, hogy Dobrev Klára országjárásának egyik legfontosabb, legsokatmondóbb állomása egyébként Szombathely volt, ahol az adócsalásért elítélt, de ettől függetlenül a DK-s újbudai és erzsébetvárosi önkormányzatoktól eddig mintegy 130 millió forintos megbízást bezsebelő Czeglédy Csabával találkozott.

Történt mindez akkor, amikor a DK, Gyurcsány Ferenc és az Altus ügyvédjének Kecskeméten megkezdődött a bírósági pere, amelyben az ügyészség azzal vádolja őt, hogy 6,215 milliárd forinttal megkárosította az államot az általa mozgatott Human Operator Zrt. körül csoportosuló céges polippal.

Czeglédy egyébként éppen arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy elkapta a koronavírust.

Helyreigazító közlemény:

2021. március 9. napján e felületünkön közzétett „Dobrev először hazudott, most pedig nagyon beteg” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csaba arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy elkapta a koronavírust. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Czeglédy Csabát nem idézte tárgyalásra a bíróság, így azon megjelennie sem kellett.

Borítókép: Dobrev Klára (középen) férjével, Gyurcsány Ferenccel / Illusztrációfotó / Szigetváry Zsolt / MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában