Járvány

2020.09.17. 11:07

Teljes összegű táppénzben részesülnek az iskolában megbetegedő tanárok

Minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki az iskolában fertőződött meg koronavírussal, vagy az intézménybeli történés miatt kényszerül karanténba – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán megjelent interjúban.

Gyõr, 2020. szeptember 2. Újonnan felszerelt kézfertõtlenítõ a Gyõri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában 2020. szeptember 2-án. A gyõri Innovatív Speciál Transport Kft. 37 helyi köznevelési intézménynek juttatott el kézfertõtlenítõ szerekbõl és kézfertõtlenítõ eszközökbõl álló adományt 3 millió forint értékben. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Kásler Miklóst egyebek mellett arról kérdezték, hogy a nemrég lezárult nemzeti konzultáció során a szülők és a tanárok nagy többsége azt kérte: szeptemberben a hagyományos rendben induljon el az oktatás.

A miniszter kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció alapján a nemzet akarata és a kormány döntései között teljes az összhang: az emberi életek mentése, az ország működőképességének fenntartása, ezen belül az oktatás hagyományos módon való elindítása. Erre azért van lehetőség, mert számos tapasztalatot szereztek – mutatott rá a tárcavezető.

Kásler Miklós hangsúlyozta: számoltak azzal, hogy a vírus egyes osztályokban megjelenhet, de az, hogy mindegyikben, az teljesen kizárt. Magyarországon több mint 13 ezer helyszínen folyik az oktatás-nevelés, jelen pillanatban ezrelékben mérhető az érintettség – közölte. Kijelentette: ezt a helyzetet uralni lehet egyes osztályok digitális oktatásra való áttérésével, illetve néhány intézmény esetében átmeneti szünet bevezetésével.

Rögzítette: azok a tanárok, akik a munkahelyükön fertőződtek meg a vírussal, teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak ők, hanem mindenki, aki ilyen helyzet miatt kényszerül otthoni karanténra.

Borítókép: Újonnan felszerelt kézfertőtlenítő a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában 2020. szeptember 2-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában